UPALJEN CRVENI METEOALARM: Hrvatsko primorje danas NAJOPASNIJE U EVROPI! Pakleno vruće od Istre do Cavtata, temperature do 35 stepeni!
Foto: Printscreen Meteoalarm, Profimedia

VELIKE VRUĆINE

UPALJEN CRVENI METEOALARM: Hrvatsko primorje danas NAJOPASNIJE U EVROPI! Pakleno vruće od Istre do Cavtata, temperature do 35 stepeni!

Hrvatska -

ZAGREB - Meteoalarmov crveni alarm upaljen je danas na području cele hrvatske jadranske obale, od Istre do krajnjeg juga kao i za Dalmatinsku zagoru.

Prema karti Meteoalarma, upravo je hrvatski deo Jadrana danas najopasnije mesto u Evropi, jer je crveni meteoalarm samo tu upaljen.

Prema najavi meteorologa, temperature će tokom dana ići i do 35 stepeni Celzijusovih.

foto: Printscreen Meteoalarm

Sutra se u jednom delu Hrvatske očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine, pre svega u Slavoniji, Baranji i Sremu. Međutim, u Dalmaciji se i sutra očekuju temperature slične današnjim.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izdala je preporuke za toplotni talas koji može da izazove zdravstvene probleme kod ljudi, posebno kod osetljivih grupa kao što su mala deca, hronični bolesnici, stariji ljudi i osobe koje rade na otvorenom. Stanovništvo je takođe upozoreno da se, dok traju velike vrućine, pridržava preporuka lokalnih zdravstvenih ustanova.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia, Printscreen Meteoalarm

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track