30 STEPENI U 2 UJUTRU: Na Jadranu su i noći vrele
Foto: Profimedia

NE MOŽE DA SE SPAVA

30 STEPENI U 2 UJUTRU: Na Jadranu su i noći vrele

Hrvatska -

Stanovnici Jadrana imali su još jednu vrelu noć. Toplotni talas traje i dalje, a dolazak nešto hladnijih noći očekuje se krajem nedelje.

Toplota koja muči mnoge stanovnike Hrvatske nije posledica ekstremno visokih temperatura (jer su poslednjih godina beležili i više temperature), nego činjenice da se tokom noći i jutra temperature ne spuštaju ispod nivoa koji je potreban za osećaj osveženja. Ukratko, problem nije u maksimalnim temperaturama, nego u minimalnim.

Hvar
Hvarfoto: Profimedia

Tako je u noći s ponedeljka na utorak u Zagrebu u 3 ujutro izmereno 27,8 stepeni, a najtoplija noć zabeležena je na Hvaru, gde je izmereno 29,5. Najniža temperatura u Dubrovniku tokom cele noći iznosila je 29 stepeni.

Noć s utorka na sredu nije donela promene, osim možda razliku u temperaturama u gradovima. U Zagrebu je bilo nešto "hladnije", u 3 ujutro izmereno je "samo" 25 stepeni. Na Hvaru je ostala skoro ista temperatura pa je u 2 ujutro izmereno 29,9 stepeni, dok je sat vremena kasnije izmereno 28,5. U sedam ujutro u Hvaru je bilo 26,2.

U Splitu je u dva ujutro izmereno 29,8, a u Senju 28,9, kao i u Dubrovniku.

Jutro je u celoj zemlji za koji stepen hladnije.

Jedino Slavonija i sever Hrvatske, uz gorske delove, tokom noći su merili oko 20 stepeni.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track