OVAJ DEKA JE PROŠAO SVE ZATVORE U HRVATSKOJ: Mićo zvani Stop ROBIJAO više od 8 i po godina zbog SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA! Od 2005. i nema vozačku, a i dalje je za volanom!
Foto: Sina Shutterstock

ZA GINISA!

OVAJ DEKA JE PROŠAO SVE ZATVORE U HRVATSKOJ: Mićo zvani Stop ROBIJAO više od 8 i po godina zbog SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA! Od 2005. i nema vozačku, a i dalje je za volanom!

Hrvatska -

"Znam da nema opravdanja za to što vozi bez dozvole", vajka se Marija Mandić (60), supruga Miće Mandića (72) iz Malog Poganca kraj Koprivnice, koji je oborio sve državne rekorde u vožnji bez dozvole, zbog čega je u zatvorima proveo više od osam i po godina.

Mićo, zvani Stop, u životu nije imao saobraćajnu nesreću, ali je najozbiljnije zakucao na vrata Ginisove knjige rekorda jer je do sada više od 8 i po godina proveo u zatvoru - to jest u zatvorima, zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Zbog 438. prekršaja Mićo je 22. jula opet završio u belovarskom zatvoru. Sudija mu je odrezao 10 dana, ali pošto su mu stigle ranije presude, ostaće iza rešetaka do kraja oktobra. Naravno, ako ga ne sustigne neka nova presuda.

Njegova supruga kaže da je Mićo po zatvorima više nego ratni zločinci ili ubice iako nikad nikoga nije povredio za volanom. Pre dve godine je za Jutarnji list rekao da je bio u zatvoru u Gospiću, Turopolju, Vukomercu, Lepoglavi, Lipovici, Sisku, Bjelovaru i Gradiški.

"Razboleo se gledajući tu nepravdu oko sebe, pa je poterao neki inat. Treba mu pomoći, a ne zatvarati ga", kaže njegova supruga i dodaje da neki redovno voze totalno pijani, ali imaju prijatelje i rođake u policiji i nikome ništa. Kaže da zbog toga trpi porodica, koja živi veoma skromno.

Inače, Miću je 2005. oduzeta vozačka dozvola, pa ga policajci privedu čim ga vide za volanom. Uporni Mićo Mandić Stop tera po svom, a suci po svom. To je rat gde se zna pobednik, pa se gospođa Mandić nada da će inat prestati.

REKORDER

Rekorder po saobraćajnim prekršajima u Hrvatskoj je jedan stanovnik Semeljaca kraj Đakova. Njega je policija zaustavila čak 1.124 puta i svaki put je dobio kaznu. Da cela priča bude bizarnija, taj čovek nikada nije ni polagao vozački ispit. Najviše kazni, uz vožnju bez dozvole, dobio je za neregistrovno vozilo.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track