GRABAR-KITAROVIĆ: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti
Foto: EPA

povodom izjave vučića

GRABAR-KITAROVIĆ: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti

Hrvatska -

Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti oko prošlosti, ali moramo zajedno raditi u cilju bolje budućnosti, rekla je večeras hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, komentarišućito što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Oluju uporedio s progonom Ane Frank.

Vučić je večeras u obraćanju na skupu u Bačkoj Palanci povodom godišnjice progona Srba u Oluji, podsetio da su nacisti 4. avgusta 1944. godine provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre, a da su oni "koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u krajišku sigurnu kuću, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali.

Hrvatska je predsednica večeras na pitanje šta može danas da kaže, 23 godine posle Oluje, rekla da je to bila besprekorna vojna akcija.

"Ponosna sam što sam ovde, što mogu biti deo događaja kojim zahvaljujemo hrvatskim generalima", rekla je Grabar-Kitarović, koja je večeras u Kninu na centralnoj manifestaciji obeležavanja Oluje odlikovala hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track