Najnovije vesti

ZAGREPČANI O OTKAZANOM BAJAGINOM KONCERTU: Pa i naši sviraju u Srbiji! Prave nam od zemlje DŽAMAHIRIJU, zato i odlazimo!
Foto: Stefan Jokić

ZAGREB U ČUDU

ZAGREPČANI O OTKAZANOM BAJAGINOM KONCERTU: Pa i naši sviraju u Srbiji! Prave nam od zemlje DŽAMAHIRIJU, zato i odlazimo!

Hrvatska

ZAGREB - Pošto su se udruženja hrvatskih veterana pobunila protiv Bajaginog nastupa na danima piva u Karlovcu i sprečila ga, portal Index.hr je napravio anketu među Zagrepčanima i pitao ih šta misle o takvoj odluci i da li imaju nešto protiv nastupa srpskih pevača u Hrvatskoj.

foto: Printscreen Index.hr

Zagrepčanka emigrantkinja: Prave nam od države džamahiriju, zato se selimo

"Kao prvo bez teksta sam, kao drugo već sam ljuta. Ovo mi je prvi dan u Zagrebu nakon dve godine i dobijem ovakvu informaciju. A nedavno je bio problem i u Splitu s Hladnim pivom. Prave nam od države džamahiriju, zato se i selimo", rekla je jedna emigrantkinja u poseti domovini.

Jedan mladić je kazao da bi scena trebalo da bude scena, a ne da se politika meša u to.

" Neka svira ko god hoce i gde hoce. Samo da nije baš na nacionalnoj bazi", rekao je on.

"Ja mislim da svako ima svoj krug koji ga podržava, a oni kojima to smeta ne moraju doći da ga slušaju", kaže druga stanovnica hrvatskog glavnog grada.

"Naši nastupaju u Srbiji, pa čemu onda uopšte gledati na to koje je neko nacionalnosti", mišljenje je jedne devojke.

foto: Printscreen Index.hr

Zagrepčanka: Naši nastupaju u Srbiji

"Nisam ni za kakve zabrane, ni Tompsona, ni Bajage, ni bilo koga drugoga", rekao je jedan gospodin koji je u startu naglasio da je njemu tolerancija najvažnija vrednost.

Kada je reč o uticaju veterana, mišljenja su više podeljena.

"Ja mislim da veterani u našem društvu imaju previše uticaja na sve", rekao je jedan čovek, dok je njegova sugrađanka imala drugačije mišljenje: "Ja mislim da da, zaslužili su."

foto: Printscreen Index.hr

Zagrepčanin: Rat je davno prošao, trebalo bi da bude mira

"Mislim da ne. Rat je davno prošao, sad bi trebalo biti mira", bilo je još jedno mišljenje.

"Njih ne treba pitati jer im tako dajemo preveliku moć. Hoce li oni onda odlučivati i šta će deca učiti u školi?", zapitao se jedan građanin.

"Ne. Neka se drže rata, neka se drže prošlosti, neka budu ono što jesu - veterani, a ne da se mešaju u stvari koje nemaju veze s njima. Kažem to s poštovanjem prema njima, i otac mi je veteran", kaže jedan mladić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Index.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...