TRAGEDIJA U ZAPREŠIĆU POTRESLA REGION! Očajan sam, dete mi je umrlo na rukama jer nije bilo doktora!
Foto: Profimedia

JEDNA HITNA NA 35.000 LJUDI

TRAGEDIJA U ZAPREŠIĆU POTRESLA REGION! Očajan sam, dete mi je umrlo na rukama jer nije bilo doktora!

Hrvatska -

Mladić M. R. (21) preminuo je u nedelju u poslepodnevnim satima u Zaprešiću, a svedoci tvrde da je život mogao da mu bude spasen da u kolima Hitne pomoći bilo doktora.

"Što da kažem? Dete mi je umrlo na rukama jer doktora nije bilo. Koliko onda vredi njegov život. Samo to vas pitam", neprestano je ponavljao prolaznik koji je pokušao spasti život mladiću iz Zaprešića.

Mladić koji je preminuo, šetao je komšijinog psa, kada se samo odjednom srušio i poplaveo. Do njega je dotrčao muškarac koji mladića poznaje čitav život jer je s njegovim sinom išao u školu. Pokušavao je da mu pomogne i držao mu jezik da se ne uguši.

"Uhvatio sam ga za ruku i osetio kako mu puls polako slabi. Uz mene je bila još jedna prolaznica koja je po struci medicinska sestra. Pokušavali smo mu pomognemo pomoći dok smo čekali Hitnu medicinsku pomoć", uzrujano je govorio muškarac.

Ekipi Hitne, čije je sedište 400 metara od mesta gde se mladić srušio, trebalo je 10-ak minuta da stigne. U kolima su bili tehničar i medicinska sestra.

"Žao mi je, ali nema doktora. U Samoboru je", rekla je medicinska sestra muškarcu koji je neuspešno pokušavao spasti mladića.

Gotovo se izbezumio. Osim što nije bilo doktora, u kolima nisu imali ni osnovnu medicinsku opremu kao što je defibrilator, piše 24sata.hr.

foto: Profimedia

Posle 15 minuta, oko 17.30, došlo je drugo vozilo Hitne pomoći iz Jastrebarskog. Nažalost, kad su oni došli, mladiću više nije bilo spasa.

"Dečko je bio predobar. S mojim sinom je stalno slagao neke igrice na kompjuteru. Komšijama je pomagao. Ovo je tragedija", ispričao je muškarac.

Stanovnici Zaprešića ne mogu doći sebi. Ogorčeni su i traže da se pronađu odgovorni za mladićevu smrt. U Zaprešiću i okolini živi oko 35.000 ljudi, a Hitna medicinska pomoć ima samo jednu ekipu: jedno vozilo i jednog lekara.

"Nismo toliko u šoku koliko smo ljuti. Ovako nešto ne sme se događati. Kako može na toliko stanovnika biti jedna Hitna", pitaju stanovnici Zaprešića.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track