POVRATAK "LIČKOG TUĐMANA" Silovao je američku košarkašicu, sud je doneo SRAMNU PRESUDU, a sada se vraća na političku scenu (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NOVI ČLAN HDZ

POVRATAK "LIČKOG TUĐMANA" Silovao je američku košarkašicu, sud je doneo SRAMNU PRESUDU, a sada se vraća na političku scenu (VIDEO)

Hrvatska -

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica ovih dana je postala bogatija, kada joj se vratio Josip Mraović, gospićki privrednik, poznatiji i kao "lički Tuđman", koji je svojevremeno bio optužen za silovanje američke košarkašice iz lokalnog košarkaškog kluba.

Prema pisanju hrvatskih medija Mraović je 2005. američkoj košarkašici Iliši Džeret u jednoj od soba svog hotela gurnuo prst u anus, a sud u Gospiću, u jednoj od, kako se navodi, najsramnijih presuda izrečenih u Hrvatskoj, zaključio je da je to bilo "isto što i rukovanje" i oslobodio ga krivice.

Vrhovni sud je ukinuo takvu presudu i naložio ponovno suđenje u Rijeci, pa Mraović ipak osuđen pravosnažno na dve godine zatvora, od kojih je odslužio 20 meseci.

Mraović je 20 godina živeo u Australiji, a kada se vratio u Gospić, gde je kupio građevinsku firmu hotel "Ante", u kojem je, kako se navodi, silovao američku košarkašicu, koja je u to vreme živela u tom objektu i igrala u lokalnom timu.

Hoće li povratak Mraovića u HDZ štetiti toj stranci, pitanje je, kako se navodi, na koje u ovom trenutku nema odgovora.

Podseća se da je vrh HDZ nakon izbacivanja požeškog župana Alojza Tomaševića zbog optužbi za porodično nasilje poručio da takve stvari ubuduće neće tolerisati.

Inače, Mraović čeka i odluku Evropskog suda za ljudska prava kojem je tužio državu jer smatra da je imao nepravedno suđenje u Rijeci zato što je ono bilo zatvoreno za javnost.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track