ZAPREŠIĆANI DOŠLI DA IZJAVE SAUČEŠĆE, PA DOBILI KAZNE ZA PARKIRANJE: Otac tragično nastradalog mladića rekao da će sve on da plati!
Mateo Ružić, Foto: Facebook

strašno

ZAPREŠIĆANI DOŠLI DA IZJAVE SAUČEŠĆE, PA DOBILI KAZNE ZA PARKIRANJE: Otac tragično nastradalog mladića rekao da će sve on da plati!

Hrvatska -

Dubravko Ružić, otac tragično preminulog mladića Matea Ružića, rekao je da su neki ljudi koji su došli da izraze saučešće dobili kazne za nepropisno parkiranje. Podsetimo, Mateo je preminuo u Zaprešiću kada mu je pozlilo, a u vozilu Hitne pomoći uopšte nije bilo lekara.

Mateov otac odmah je napisao na Fejsbuku da će te kazne on podmiriti.

"Svi moji prijatelji i rodbina koji su došli dami izjave saučešće, a pritom dobili kaznu u ulici Mihovila Krušlina 2, neka mi donesu uplatnice jer ću ih ja podmiriti", napisao je Dubravko Ružić.

foto: Facebook/Zaprešić bez cenzure

Posle tragedije otkrilo se i da je dugogodišnji gradonačelnik Zaprešića, HDZ-ov Željko Turk, inače najpoznatiji upravo po uvođenju naplate parkiranja u dobar deo Zaprešića, odbio da 300.000 kuna preusmeri za sufinansiranje dodatnog tima hitne pomoći. To je novac koji Turk izdvaja za svoje savetničko telo - Savet gradonačelnika.

Podsetimo, Mateo je preminuo jer u vozilu Hitne pomoći, koja je došla na intervenciju u Zaprešiću, nije bilo lekara da mu pomogne.

Mladić je šetao komšijinog psa kada se odjednom srušio i poplaveo. Do njega je dotrčao muškarac koji mladića poznaje čitav život. Pokušavao je da mu pomogne i držao mu jezik da se ne uguši.

Ekipi Hitne, čije je sedište 400 metara od mesta gde se mladić srušio, trebalo je 10-ak minuta da stigne. U kolima su bili tehničar i medicinska sestra.

"Žao mi je, ali nema doktora. U Samoboru je", rekla je medicinska sestra muškarcu koji je neuspešno pokušavao da spase mladića. Osim što nije bilo doktora, u kolima nisu imali ni osnovnu medicinsku opremu kao što je defibrilator.

Posle 15 minuta, oko 17.30, došlo je drugo vozilo Hitne pomoći iz Jastrebarskog. Nažalost, kad su oni došli, mladiću više nije bilo spasa.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track