POSLALI JOJ PISMO IZVINJENJA: Pretučenoj Britanki nude besplatno letovanje i pozvali je da ponovo poseti Split
Foto: Youtube/Printscreen

imala užasno iskustvo

POSLALI JOJ PISMO IZVINJENJA: Pretučenoj Britanki nude besplatno letovanje i pozvali je da ponovo poseti Split

Hrvatska -

Turistička organizacija Splita ponudila je britanskoj studentkinji, Lauri Denmar, pretučenoj metalnom šipkom u ilegalnom splitskom hostelu besplatno letovanje.

Podsetimo, 26-godišnja Laura svoje užasno iskustvo s letovanja u Splitu ispričala je britanskim medijima. Rekla da je sa dečkom Džeremijem Lafondom (39) na internetu rezervisala smeštaj u hostelu "Julio" za 60 funti po noćenju.

Poslednjeg dana boravka, iznajmljivači su od para zatražili još novca, a kada su odbili da plate, zaključali su ih u sobu. Muškarac za koga je pretpostavila da je vlasnik objekta i još jedan čovek njenog dečka su gurnuli uz zid, a spremačica je Lauru istukla metalnom šipkom.

U napadu je Lauri razbila glavu i slomila ruku. Laura je napad prijavila policiji, o svemu je obaveštena i britanska ambasada.

Nakon što su detalji incidenta isplivali u javnost, direktorka Turističke organizacije, Alijana Vukšić, rekla je da su Lauri poslali pismo izvinjenja u ime grada Splita i Splitske županije.

Kako pišu britanski mediji, turistička zajednica navodno je "preklinjala mladu ženu da ponovo dođe u Split i da se uveri da je napad bio izolovani incident".

"Pozvali smo je da dođe na odmor jer želimo da pokažemo da je napad bio izolovani incident i da je Split sigurna destinacija za britanske turiste", izjavila je Vukšićeva.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja