OVOM HRVATU SE SMEĆE POZLATILO: Kao direktor deponije našao način da sebi obezbedi MILIONSKI BONUS, jedva ga smenili (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

sledi policijska istrga

OVOM HRVATU SE SMEĆE POZLATILO: Kao direktor deponije našao način da sebi obezbedi MILIONSKI BONUS, jedva ga smenili (VIDEO)

Hrvatska -

Policija po nalogu DORH-a već osam meseci vodi kriminalističku istragu vezanu uz mutne poslove Mladena Jozinovića.

Čini se kako je sada već bivši direktor regionalnog centra za upravljanje otpadom Piškornica Jozinović, koji je zbog dobrog poslovanja ćerke firme koju je sam osnovao, sam sebi isplaćivao naknade kao i bonus od 133.000 evra, malo ulepšao poslovanje odlagališta.

Kao argument za isplatu milionskog bonusa Jozinović je naveo sjajan poslovni rezultat tokom 2016. godine i neto dobit od čak 1,3 miliona evra. Ali, finansijsku izveštaj koji je preduzeće ‘Piškornica sanacijsko odlagalište’ ovih dana predalo FINA-i za 2017. godinu otkriva kako to i nije baš tako, piše Podravski list.

Piškornica je lani navodno ostvarila dobit od 100.000 evra uz gotovo isti nivo prihoda kao i pre dve godine, odnosno nešto više od 266.000 evra.

Ali, Jozinović je na stavci troškova amortizacije za deponiju smeća primenjivao stopu od samo pet odsto zbog čega su se nakupili rashodi veći od 400.000 evra dok su prošle godine oni obračunati po godišnjoj stopi od 13,6 odsto.

Između ostalog, lani su na teret Piškornice komplet pale i plate radnika preduzeća Prizma koje je Jozinović pre dve godine kupio za 460.000 evra, što je bio dodatni trošak od 250.000 evra, a i materijalni troškovi povećani su za gotovo 500.000 evra, zbog troškova sirovina, energije i najma.

Podsetimo, ‘Članu uprave Mladenu Jozinoviću za iznimna postignuća u 2016. godini pripada honorar u visini od 133.000 evra’, napisao je sam sebi Jozinović u ugovoru potpisanom 31. decemnbra prošle godine.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: YT screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track