ŠOKANTAN PRIZOR ZAPREPASTIO REGION: Hercegovački preduzetnik na proslavi s gradonačelnikom Zagreba ZAJAHAO SVOG KUMA (FOTO)
Foto: 24sata.hr

bandićev prijatelj

ŠOKANTAN PRIZOR ZAPREPASTIO REGION: Hercegovački preduzetnik na proslavi s gradonačelnikom Zagreba ZAJAHAO SVOG KUMA (FOTO)

Hrvatska -

Hercegovački preduzetnik Jozo Bogdan je na proslavi sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem zajahao sopstvenog kuma!

"Ma slobodno napišite da sam zajahao magare", kroz smijeh kaže Bogdan, vlasnik tvrtke Feal i verovatno najmoćniji hercegovački preduzetnik, za 24sata.hr.

Fotografija na kojoj jaše nepoznatog čoveka u društvu prijatelja Milana Bandića imala je dva tumačenja. Oni koji su je pustili u javnost rekli su da su se Bandić i Bogdan napili i platili da bi mogli da lokalnom limaru stave sedlo i zajašu ga, što smatraju ponižavanjem.

Ali, dobro raspoloženi Jozo Bogdan se na to samo nasmejao i ponudio drugačiju verziju priče. Zabava je bila u čast toga što je njegov kum Dinko Tomić otvorio malu konobu pored svoje kuće. Tomić je i Bandićev rođak, a na zabavi nije bilo previše okupljenih, samo komšiluk i prijatelji.

foto: 24sata.hr

"Kupili smo kumu magare i samar. Kumu sam predložio da isprobamo samar, a on je pristao. Još sam ga zafrkavao da je predebeo, za razliku od magarca", kaže nam Bogdan.

Njegovom prijatelju Bandiću, nastavlja, takođe je "drag cirkus", pa mu je ponudio da kuma zajedno zajašu, ali je Bandić to odbio. Bogdan objašnjava i da nisu čak ništa ni pili jer je sve bilo pre ručka, pa je sve bila nevina zafrkancija.

Još jedna informacija koja kruži o fotografiji je da je na toj zabavi bio i zamenik predsednika HDZ-a Milijan Brkić, koji je i potpredsjednik Sabora. Ali prvo je Bogdan to negirao, a zatim i sam Brkić koji se javio iz inostranstva. Iako je i Bandić zamoljen za komentar neobičnog druženja, on nije dao nikakav komentar.

Bogdana, koji ima fabriku aluminijuma sa 500 zaposlenih, i Bandića veže dugogodišnje prijateljstvo. Bogdan je sa sestrom Zdenkom Čolak založio stanove da bi osigurali jemstvo kad je Bandić završio u pritvoru pre četiri godine. Sud je odbio nekretnine pa mu je, prema zvaničnoj verziji, 15 miliona kuna pozajmio danas pokojni advokat Marijan Hanžeković. Firma povezana s Fealom gradi u Zagrebu pored Muzeja savremene umetnosti devetospratnicu, posle zamene zemljišta sa Bandićem. Stanari koji žive u blitinu su pozivali Državno tužilaštvo, ali ništa se nije dogodilo.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja