NEVREME STIGLO RANIJE U KOMŠILUK: Jaki udari vetra, kiša i grad poharali Istru! Najgore se očekuje u nedelju! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / IstraMet

spremite se za promenu vremena

NEVREME STIGLO RANIJE U KOMŠILUK: Jaki udari vetra, kiša i grad poharali Istru! Najgore se očekuje u nedelju! (VIDEO)

Hrvatska -

Iako je najavljeno za noć između subote i nedelje, nevreme je već pogodilo neke delove Hrvatske i za sobom ostavilo počupano drveće, poplavljene ulice, a ponegde i štetu od grada.

Najžešće je bilo u unutrašnjosti Istre gde je nevreme pratila i jaka grmljavina, a u delovima Pazinštine i Žminjštine čak i krupniji grad.

U Višnjanu je vetar rušio stabla. U upozorenju meteorologa stoji i mogućnost razvoja pijavica na moru.

Međutim, iako se negde nevreme već primirilo, najgore tek sledi. Hrvatski meteorolozi najavljuju još goru katastrofu u nedelju, kada se očekuju kiša, vetar, grmljavina, bura, i znatno niže temperature.

Očekuje se da će najniža temperatura biti od 12 do 16 stepni, a najviša između 17 i 22 na kopnu i od 22 do 27 na obali i ostrvima.

I za subotu i za nedjelju DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja za celu Hrvatsku. U subotu je gotovo svuda na snazi žuti alarm, a u Istri i severnom primorju i narandžasto upozorenje.

Za nedelju je narandžasti alarm proširen i na dalmatinsko zaleđe, Liku i Gorski kotar, a dodatno je u podvelebitskom kanalu proglašena crvena uzbuna, koja se izdaje kada su vremenski uslovi izuzetno opasni.

Kurir.rs / 24sata.hr

Foto: YouTube prtscr / IstraMet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track