Najnovije vesti

NEVREME U CELOJ HRVATSKOJ, NAJGORE JE BILO U ISTRI: Zabeleženo 17.000 munja, grom udario turistu! Dubrovnik pod vodom (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

STIGLO ZAHLAĐENJE

NEVREME U CELOJ HRVATSKOJ, NAJGORE JE BILO U ISTRI: Zabeleženo 17.000 munja, grom udario turistu! Dubrovnik pod vodom (FOTO, VIDEO)

Hrvatska

U Hrvatsku je stigla velika promena vremena. U većem delu zemlje pada obilna kiša, a temperature su se spustile za najmanje 10 stepeni.

Delove zemlje tokom noći su pogodile i jake oluje, a najgore je bilo u Istri. Zbog loših vremenskih prilika, u celoj zemlji su na snazi uzbune, žute za najveći deo unutrašnjosti, narandžaste za priobalje, a crvena za podvelebitski kanal.

 

Iznad Istre i Kvarnera u toku noći je zabeležno 17.000 munja, a kiša je padala silovitim intenzitetom, što je dovelo do pojave bujica.


Tamo su zabeležena četiri udara groma od kojih je jedan udario u turistu. Grom je udario i u trafostanicu HEP-a u opštini Raši što je izazvalo požar i nestanak struje. 

Bez struje osim Labina bili su delovi Poreštine, Novigrada, Buja i Umaga. Bilo je prijava o palim stablima i poplavljenim prostorijama i podrumima.


U Dubrovniku preusmereni avioni

 

U ranim jutarnjim satima jako nevreme pogodilo je i jug Jadrana. Na području Dubrovnika u manje od dva sata palo je preko 40 litara kiše, što je dovelo do poplava u gradu.

 

Problema je bilo i u vazdušnom saobraćaju. Tri avionske linije iz Rima, Atine i Istanbula preusmerene su na druge aerodrome.

 


Kurir.rs/Index.hr
Foto: Profimedia/Ilustracija

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...