NOVI DETALJI NAJSUROVIJE LIKVIDACIJE U HRVATSKOJ: Mislili su da je Albanac ubio splitskog dilera zbog krvne osvete, ali je sada otkriven pravi razlog
Beriša i Prnjak, Foto: Facebook/Printscreen

brutalno ga mučili

NOVI DETALJI NAJSUROVIJE LIKVIDACIJE U HRVATSKOJ: Mislili su da je Albanac ubio splitskog dilera zbog krvne osvete, ali je sada otkriven pravi razlog

Hrvatska -

Liridonu Beriši (27), Albancu koga je hrvatska policija uhapsila pre dva dana zbog sumnje da je ubio 34-godišnjeg Antu Prnjaka, preti kazna do 40 godina, ukoliko mu bude suđeno za teško ubistvo zbog “koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda”, kako je kvalifikovano u prijavi splitske policije državnom tužilaštvu u Splitu.

Beriša se sumnjiči da se u sredu, 22. avgusta, oko 22.30 sati sastao sa sada pokojnim Antom Prnjakom.

Nakon što su se našli, zajedno su otišli u šumu u Podstrani, a onda je Beriša iz skrovišta izvukao automatsku pušku nepoznate marke kalibra 7,62 mm. Bivši vojni policajac i Beriša potom su, stoji u krivičnoj prijavi, seli u Prnjakov "BMW" i došli do hale u izgradnji na TTTS-u, a sve kako bi isprobali kako funkcioniše navedena puška.

Ante Prnjak
Ante Prnjakfoto: Facebook / Ante Prnjak

Albanac je iskoristio to što je Prnjak bio “opušten u društvu prijatelja” pa je iskoristio njegovu nepažnju i usmrtio ga “prema prethodno stvorenoj nameri zbog koristoljublja”. Sve se odigralo u nekih desetak minuta, a u tom je periodu 27-godišnjak ispalio u Prnjaka ukupno 14 hitaca u gornji deo tela i glavu. Nakon što ga je ubio, uzeo je njegov mobilni telefon i torbicu u kojoj su bili žrtvini dokumenti i nepoznata količina novca, seo u pokojnikov automobil i odvezao se s mesta ubistva, piše Jutarnji list.

foto: Profimedia

Policija smatra da je Prnjak ubijen na mestu gde je i pronađen, a ne, kao što se to prvobitno nagađalo, da je ubijen negde drugde, a potom bačen. Nadalje, potvrđuje se priča sa ulice, prema kojoj je ubica sa još najmanje jednom osobom te noći i jutra viđen kako po splitskim kockarnicama troši veću svotu novca, a radi se navodno o oko 100.000 kuna (oko 13.000 evra).

Gotovo je sigurno da je ubici, ako je na mestu ubistva i bio sam, posle neko pomogao, jer je Prnjakovo vozilo nekoliko sati nakon otkrića nađeno zapaljeno na putu u Tugarama, a on sigurno nije nakon podmetanja vatre peške išao nazad svojoj kući.

Beriša
Berišafoto: Facebook / Liridon Beriša

Pripadnici Specijalne policije iz Splita juče su u blizini autobuske stanice u Omišu uhapsili su 27-godišnjeg Liridona B. Reč je o Albancu sa srpskim državljanstvom koji već sedam godina ima stalan boravak u Stobreču.

Tačan motiv se još uvek ne zna, a Beriša se brani ćutanjem, ali kako Jutarnji list navodi izgleda da je priča o rođačkoj osveti zbog hapšenja D.B.-a, koji je pre mesec dana hapšen sa drogom i oružjem, a za šta se navodno okrivljuje Prnjak kao “drukara”, ipak preterana i zasnovana na nagađanjima. Naime, D.B. se trenutno nalazi u zatvoru i oštro je i sa gnušanjem demantovao bilo kakvu svoju povezanost s (ne)delima svojeg dve godine starijeg prezimenjaka. Što se tiče okrutnosti koju je ubica ili više njih iskazao prema žrtvi, priča se da je to bila svojevrsna poruka jer su smatrali da je pokojni bio policijski špijun. Navodno su ga sumn0ijčili za odavanje podataka o jednoj osobi koja je sada u zatvoru.

Beriša
Berišafoto: Facebook/Liridon Beriša

Prnjak je bio priveden u maju kada je pao kao organizator četvoročlane dilerske grupe. Nakon hapšenja je ispitan i potom pušten da se brani sa slobode bez ikakvih mera opreza, što je mnogima bilo čudno.

Droga i oružje

Porodica Beriša, prema rečima mnogih, vredna je i marljiva, ali je Liridon još kao maloletnik “izleteo” iz tog koloseka normalnog života i napornog rada. Naime, 2011. godine osuđen je na uslovnu kaznu zbog posedovanja droge kao maloletnik.

Godinu kasnije prijavljen je za nezakonito posedovanje automatske puške pa je, nakon godinu dana, osuđen na uslovnu kaznu. Osim toga, u toku je i postupak na Opštinskom sudu u Splitu zbog krivotvorenja novca.

O Liridonu su mediji izveštavali još pre sedam godina. Kako je pisala Slobodna Dalmacija tada je je prijavljen za nanošenje teških telesnih povreda F.S.-u iz Gljeva kod Sinja.

Prema tadašnjim napisima, Liridon je zajedno sa još četvoricom svojih sunarodnika teško pretukao čoveka u Trogiru na parkingu slomivši mu nos i dva prednja zuba. Sve se dogodilo zbog mesta za prodaju grožđa zato što je F.S. dobio poziciju koja se smatrala “najboljim mestom na pijaci za prodaju voća”.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track