RADNICI BRODOGRADILIŠTA POSLE SASTANKA S PLENKOVIĆEM: Kad dobijemo platu prekidamo štrajk! (FOTO)
Foto: BETA / HINA / Denis Ceric

iz Rijeke i Pule došli u Zagreb

RADNICI BRODOGRADILIŠTA POSLE SASTANKA S PLENKOVIĆEM: Kad dobijemo platu prekidamo štrajk! (FOTO)

Hrvatska -

Sindikalci iz hrvatskih brodogradilišta Uljanik i "3. maj", koji su sa oko hiljadu radnika došli danas iz Rijeke i Pule na protest u Zagreb zbog neisplaćenih plata za jul, saopšili su nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem da im je obećana isplata julskih plata do kraja sedmice i da do tada nastavjaju štrajk.

"Primio nas je premijer s tri minstra. Dobili smo informacije da će plata biti do kraja nedelje, možda čak i dve. Intenzivno pregovaraju s bankama. Zasad ostajemo u štrajku", kazali su prestavnici sindikata nakon sastanka u vladi, prenosi portal Indeks.

Prema njehovim rečima, vlada pregovara sa više banaka.

foto: BETA / HINA / Denis Ceric

"Kad dobijemo platu za jul prekidamo štrajk. I ministri misle da u restrukturiranje treba ići s novom upravom. Vlada je u kontaktu s Evropskom komisijom. Vidite šta se dešava, vladi nije do toga da ima nezadovoljne radnike pred zgradom. Nisu nam rekli šta su se dogovorili s Evropskom komisijom, ali dogovorili su neki modalitet", dodali su.

Protest oko hiljadu radnika Uljanika i "3. maja" na Markovom trgu u Zagrebu je završen. Štrajkači su tokom protesta ispred Banskih dvora uzvikivali parole "Uprava odlazi" i "Ne želimo u Irsku" i nosili transparente s natpisom "Smrt državi i kapitalizmu".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: BETA / HINA / Denis Cerić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track