NEVEROVATAN GEST AFRIČKIH MALIŠANA KRUŽI FEJSBUKOM: Odrekli se paketa pomoći u korist dece radnika Uljanika, iako je Plenković tvrdio da vape za hrvatskim standardom (FOTO)
Foto: Facebook/Dejan Nemčić

oduševili svet

NEVEROVATAN GEST AFRIČKIH MALIŠANA KRUŽI FEJSBUKOM: Odrekli se paketa pomoći u korist dece radnika Uljanika, iako je Plenković tvrdio da vape za hrvatskim standardom (FOTO)

Hrvatska -

Građanima zemalja regiona još je u svežem sećanju nedavna izjava hrvatskog premijera Andreja Plenković, kada je govoreći o problemu demografije u toj zemlji, rekao "da bi u Africi vapili da imaju standard kakav imaju građani Hrvatske".

Danas se Fejsbukom šeruje fotografija trojice malih Afrikanaca, koji drže papir na kojem je crnim flomasterom ispisano: "Deca Afrike za brodogradilište Uljanik".

Tim natpisom oni poručuju da su spremni da se odreknu svojih školskih pribora da bi bi pomogli deci radnika hrvatskog brodogradilišta Uljanik, koji su u generalnom štrajku zbog neisplaćene zarade za juli.

Fotografiju sa porukom je na svom Fejsbuk profilu objavio nastavnik geografije poznat po humanitarnom radu i pomaganju deci Afrike Dejan Nemčić.

"Moji mali saradnici i ja smo zajedničkim snagama odlučili da pomognemo njihovim vršnjacima, deci radnika Uljanika u ovim teškim vremenima! Iako skromni i u nemoguće teškim uslovima života u Africi, a mnogi nisu nikada ni videli školski pribor, spremno su se odrekli mojih paketa koje sam im mislio poslati! Te pakete ćemo proslediti za decu radnika Uljanika i time im pomoći na početku nove školske godine! Obrazovanje je temelj svake države, to znaju i deca u Africi...", naveo je Nemčić.

Nemčiheva objava se brzo proširila Fejsbukom uz mnogobrojne "lajkove" i zahvalnost jednog broja radnika Uljanika.

Mnogi su je komentarisali na ovaj način: "Nemam reči... Kapa do poda, samo se nadam da će ovu sliku videti i neko iz vlade, vlade koja je dovela jednu evropsku zemlju, jednu jako bogatu zemlju, do tolikog ponora da je i pomoć iz Afrike dobrodošla".

Ima, naravno, i onih drugačijih komentara.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook/Dejan Nemčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja