HRVATI U PANICI! POSLE ZEMLJOTRESA REKA NESTAJE: Presušio glavni izvor pitke vode! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NIVO OPAO ZA METAR

HRVATI U PANICI! POSLE ZEMLJOTRESA REKA NESTAJE: Presušio glavni izvor pitke vode! (FOTO)

Hrvatska -

Posle snažnog zemljotresa koji je sinoć zatresao i celu Imotsku krajinu u Hrvatskoj, od ranih jutarnjih sati opada nivo reke Vrljike na njenim glavnim izvorištima sa kojih se pitkom vodom snabdeva 98 posto stanovištva Imotske krajine.

Rano jutros nivo vode kod prve male brane bio je oko 68 centimetara niža od nivoa pre potresa, da bi već oko 9 sati bila za celi metar niža.

Ljudi su sa nevericom počeli da se okupljaju oko izvorišta komentarišući sa zebnjom tu pojavu i podseća da je isti slučaj zabeležen u maju 2004. godine kada se nakon zemljotresa reka za nekoliko sati povukla u utrobu zemlje.

"Reka se tada ubrzo 'vratila', ali ovoga puta prošlo je više od 10 sati, a nivo vode i dalje opada", javio je taj radio.

Hina podseća da je hrvatska Seizmološka služba zabeležila sinoć jak zemljotres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja, koji se u Hrvatskoj osetio na širem području od Sinja do Makarske.

Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, zemljotres je registrovan sinoć u 22:35 sati oko tri kilometra severozapadno od Imotskog na dubini od dva kilometra.

Hina prenosi da je jačina potresa bila 3,7 stepeni Rihterove skale i da je dežurni seizmolog javio da se ne očekuju veće štete na objektima.

Zagrebački Jutarnji list navodi da se umereno jak potres osetio u velikom delu Dalmacije i da je prema prvim procenama Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) njegova jačina bila 4,3 stepena Rihtera, a epicentar na tri kilometra od Imotskog.

Navodi se da se podrhtavanje najjače osetilo širom Zagore, ali i na jadranskoj obali, posebno na potezu od Makarske do Splita.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track