SKANDAL NA EKSKURZIJI U PRAGU: Zvali majku da dođe po pijanog sina, a zapravo ga zaboravili posle izlaska
Prag, Foto: Profimedia

AVANTURA HRVATSKIH MATURANATA

SKANDAL NA EKSKURZIJI U PRAGU: Zvali majku da dođe po pijanog sina, a zapravo ga zaboravili posle izlaska

Hrvatska -

Slučaj učenika Srednje stručne škole iz Makarske, po koga je zbog pijanstva na ekskurziji morala da dođe majka, dobio je nastavak.

Na sednici Nastavničkog veća, jedna od tačaka je bio izveštaj s ekskurzije. Podnele su ga Marinela Bušelić, koja je navela detalje o putovanju u Prag i Mihaela Pear koja je vodila decu Prag i Krakov i koja se založila da se pijani mladić vrati kući. Međutim, tada se saznalo šta se zaista dogodilo. Razredna Nada Šimić tvrdila je da je pokušavala da uveri Pearovu da pričeka do jutra kako bi se učenik otreznio. Ovoga puta, javno je pred svim kolegama postavila pitanje da li je tačno da je maturant ostavio mobilni kod profesorke i to na njihov prijedlog.

Maturantima je tokom žurke predloženo da ostave mobilne kod Pearove i zaposlene iz agencije Julije Živanović. Preterao je s alkoholom pa se u jednom trenutku udaljio iz diskoteke, ali pošto nije imao telefon, nikome nije mogao da se javi.

Pearova je pitala profesorku Šimić: "Je li tačno da ste došli iz diskoteke i onda shvatili da vam nedostaju tri učenika?"

Navodno su se udaljila tri učenika, među kojima je i kažnjeni, ali su oni imali telefone uz sebe pa je potraga za njima uspešno završena. U potragu za kažnjenim učenikom uključila se i policija, a on je pronađen tek u jutarnjim satima.

Nesumnjivo se radi o velikom stresu i nema sumnje da su ekskurzije putovanja visokog rizika, kao što nema sumnje u to da je vođa puta postupila prema pravilniku, ali tvrdnja izrečena pred kolegama na Nastavničkom veću da je tek u hotelu primećeno da nedostaju tri učenika otvara pitanja, piše Slobodna Dalmacija.

Majka učenika je morala da plati 900 kuna za svoju povratnu kartu i 455 kuna za sinovljevu kartu iz Praga.

"Zbilja je teško poverovati da su se zatvorila vrata autobusa i da je autobus krenuo, a da u njemu nisu bili svi učenici", rekla je Šimić.

Kurir.rs/24sata.hr/Slobodna Dalmacija Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track