PROGOVORIO NAPADAČ NA LIDERA SRBA U HRVATSKOJ MILORADA PUPOVCA: To nema veze ni sa Srbima, ni sa politikom već sa mojom ženom!
Foto: printscreen Net.hr

sad se pere

PROGOVORIO NAPADAČ NA LIDERA SRBA U HRVATSKOJ MILORADA PUPOVCA: To nema veze ni sa Srbima, ni sa politikom već sa mojom ženom!

Hrvatska -

ZAGREB - Saša Mučnjak (36), osumnjičeni da je na pijaci Dolac u Zagrebu bacao hranu na poslanika Milorada Pupovca, otkrio je šta je navodno bio motiv za napad na lidera Srba

Kako piše Novi list, Milorada Pupovca, tvrdi Mučnjak, nije gađao hranom zato što mrzi Srbe ili zato što Pupovčeva stranka podržava HDZ na vlasti, već zato što se Pupovac, prema Mučnjakovim tvrdnjama, svojevremeno udvarao njegovoj supruzi. Dodao je kako Pupovac i on nikada nisu bili u kontaktu, a njegovu politiku ne prati jer ga ne zanima.

„Nemam ništa protiv njega u političkom smislu, jer o njegovoj politici ne znam ništa. Znam da predstavlja manjine u Saboru“, rekao je Mučnjak.

„Naš konflikt dogodio se na ljudskom nivou, jer mi je zasmetao jedan njegov postupak, koji je u mom sistemu vrednosti nedopustiv“, rekao je Mučnjak i ispričao događaj za koji tvrdi da se dogodio pre nekoliko godina.

„Moja je žena je sedela u kafiću na Cvetnom trgu u društvu prijateljica. Pupovac je sedeo pokraj njih sa svojim društvom i sve vreme je nepristojno odmeravao. Rekla mi je da se osećala neugodno zbog toga. Nakon nekog vremena, Pupovac je prišao mojoj supruzi, dodirnuo joj koleno, pružio svoju posetnicu i rekao joj da mu se obrati ako joj ikad zatreba posao ili šta drugo“, rekao je Mučnjak.

On tvrdi da mu je supruga o tom događaju pričala nekoliko godina kasnije. Zbog toga je, tvrdi, gađao Pupovca hranom.

„Kada je prošao kraj mene impulsivno sam, u deliću sekunde, na njega bacio krišku limuna i komadiće rive koju sam ručao“, rekao je Mučnjak.

Zbog napada Pupovca 36-godišnji Saša Mučnjak kažnjen je novčanom kaznom od 1131 kunu (800 evra), a mora da plati i 300 kuna sudske troške.

Kurir.rs/Novi list

Foto printscreen Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track