Najnovije vesti

HRVATICA JE OTIŠLA U NEMAČKU DA RADI, PA ZAKASNILA NA POSAO PRVOG DANA: Zbog reakcije šefice nije mogla da dođe k sebi ceo dan!
Foto: Shutterstock

kakav hit!

HRVATICA JE OTIŠLA U NEMAČKU DA RADI, PA ZAKASNILA NA POSAO PRVOG DANA: Zbog reakcije šefice nije mogla da dođe k sebi ceo dan!

Hrvatska

Hrvatica J. S. preselila se u Nemačku gde se u Frankfurtu zaposlila kao vaspitačica u vrtiću, a iskustvo svog prvog radnog dana podelila je na Fejsbuku i izazvala lavinu reakcija.

"Dan 1. Kratki rezime... Živim na periferiji Frankfurta, posao – strogi centar... Udaljenost od kuće do posla 19 km zbog radova pa neke ulice nisu otvorene... Krenula u 7.40... na poslu sam 22 min kasnije... Napominjem, strogi centar Frankfurta! (Nisam se stigla našminkati, pojesti doručak, odgovoriti na e-mailove, poruke viber, wap, messenger...etc) za vreme vožnje. Za doručak:klinci nose svoje lanč-pakete od kuće, sami sebi serviraju, recikliraju otpad, odlažu posuđe, znaju koliko ih ima u grupi, znaju ko nedostaje – sve beleže na tabli, prepoznaju dane u nedelji, znaju koji je bio juče, koji je danas i koji će biti sutra, upisuju se sami ko je prisutan taj dan čim uđu u sobu. Imaju 4 godine! Koleginica je divna topla Španjolka, kolega asistent veoma šarmantan Englez... Ostali su odasvuda, od Afrike, Rusije, Kanade... do Hrvatske! Svima im je nekako stalo da mi prvi radni dan prođe vrlo opušteno. Šefica mi je zapretila da se ne brinem ako koji dan zakasnim i ako se zagubim. Zabranila mi je STRES! Samo opušteno, kaže ona! U grupi je 21 dete, dva nastavnika i jedan asistent! Nemam što dodati osim da se veselim danu br. 2 – i vikendu, naravno".

Kurir.rs/Večernji list

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...