PROFESORU BIOLOGIJE KOJI NE VERUJE U EVOLUCIJU - OTKAZ: Sad ću teško da nađem posao! SLUČAJ O KOME BRUJI REGION!
Foto: Printscreen/ Facebook

OGLASIO SE RIJEČKI PROFESOR

PROFESORU BIOLOGIJE KOJI NE VERUJE U EVOLUCIJU - OTKAZ: Sad ću teško da nađem posao! SLUČAJ O KOME BRUJI REGION!

Hrvatska -

Ivan Turinski, profesor biologije iz rečke gimnazije koji je deci na času predavao da evolucija ne postoji, potpisao je sporazumni otkaz, a odlučio je i da ispriča svoju priču.

Kaže, o njemu se u medijima pišu laži, učenicima je na uvodnom času rekao da lično ne veruje u teoriju evolucije, ali da će gradivo učiti po udžbeniku.

"Ja sam lično rekao, s obzirom da je to dio kurikuluma, da ja lično ne verujem u tu teoriju. Međutim naglasio sam da se ne radi o tome ko u šta veruje, nego da ćemo se baviti naučnim činjenicama. Ono što je dokazano i što nije", ispričao je Turinski.

O mladom profesoru pisalo se da je negirao i globalno zagrevanje, da je tvrdio da je starost svemira devet hiljada godina i da mu je Zemlja centar.

"Jedan uvodni čas. Mesec dana kasnije. Ovolika halabuka za ono što sam ja izrazio mišljenje, ono šta su deca dobro prihvatila i imala neka svoja pitanja", dodaje sada već bivši profesor biologije riječke gimnazije.

"Mislim da su mi sada šanse za pronalazak posla minimalne, ako uopšte postoje", kaže Turinski i dodaje da direktora škole ne krivi ni za šta, odlazak je bio sporazuman, samo mu je žao što nije stigao da pozdravit svoje učenike.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track