OBUCI VENČANICU I RECI DA SI NAŠA KUJA: Mladić prošao pakao zbog duga od 700 evra! Danima BRUTALNO mučen!
Foto: Shutterstock

užas u zagrebu

OBUCI VENČANICU I RECI DA SI NAŠA KUJA: Mladić prošao pakao zbog duga od 700 evra! Danima BRUTALNO mučen!

Hrvatska -

Ekonomist Ante V. (31), inženjer mašinstva Nikola Ž. (64) i fitnes trener Damir D. (42) optuženi su da su se prošle godine uoči katoličkog Božića tri dana iživljavali i maltretirali IT stručnjaka N. M.A. Sve se odvijalo u dva stana u Zagrebu u kojima su žrtvu pokrali, tukli palicom i terali da se skine.

Oni su tada mladića prisilili da sa bankomata digne novac i vrati 5.000 kuna (oko 700 evra) duga jednom od trojice iznuđivača. Kulminacija ponižavajuće agonije, pre nego što je policija banula u stan, bila je naredba da na božićnu večeru stoji u uglu okrenut zidu, dok su se muškarci sa nekolicinom prijateljica zabavljali i prisilili da uzme drogu. Zatim su mu navukli venčanicu i izveli ga u noćni klub "Paromlin" gde su od njega pravili budalu, terali ga da imigra i govori im “Ja sam tvoja kuja”. sve vreme su ga pri tom snimali mobilnim telefonom.

Ovaj razbojnički trojac je na kraju optužen za pokušaj protivpravne naplate i protivpravno oduzimanje slobode. Preti im do osam godina zatvora, a trenutno je na snazi mera zabrane prilaska žrtvi na 100 metara.

Sva trojica negiraju krivicu. Ante V. tvrdi da je oštećeni “nekoliko sati pre nego je došla policija, išao da kupi hranu i piće za nas i devojke. Nismo ga fizički napadali niti ga oblačili u žensku odeću jer je on biseksualac i često ide u ženskim krpicama. Devojka s nama nije bila u stanu, a valjda ga je zvala jer joj se nije javljao s obzirom na to da je bio ljut na nju što mu ne da novac. Dužan je većem broju osoba.”

Damir D. je takođe negirao (ne)delo, a Nikola Ž. je u tužilaštvu ćutao.

Torturu koju je prošao u decembru kada je pobegao u drugi stan, detaljno je opisao N. M.A.

"Bio je 3. decembar 2017. kada su u moj stan na Trešnjevci, dok sam bio u društvu četiri devojke, nenajavljeno stigli Ante, Ivan, Nikola i Damir. Odmah s vrata Ante me uhvatio za ruku, odveo u spavaću sobu i podsetio me da dugujem 5.000 kuna Damiru. Obećao sam mu da ću vratiti novac na šta mi je rekao: "Praviš budalu od njega, ne javljaš mu se. Videćeš sada". Naterao me da se skinem u gaće. Terali su me da plešem. Rugali su mi se i snimali me mobilnim. Iživljavanje je trajalo nekoliko sati. Čim su se primirili, s mobilnog sam poslao SMS prijatelju Julijanu M. rekavši mu da sam otet i zarobljen u stanu i da zove policiju", ispričao je N. M. A.

Ubrzo je stigla policija, ali on nije “otmičare” prijavio, već je dolazak policije opravdao “bukom u stanu”. Međutim Ante, Damir i Nikola dug nisu zaboravili. Posetili su ga na Badnje veče i po ulasku u stan krenuli da ga tuku i prete mu.

Tukli su ga palicama.

"Uzeli su mi "samsung", 1.000 kuna, sat "Diesel" i srebrni lančić i narukvicu. Ante mi je naredio da se skinem u gaće. Tukli su me palicom. A kako je Ante našao moje bankovne kartice, odvezao me s Damirom u Arena Centar kako bi s bankomata podigao novac s kartice. Na jednoj nisam imao novac a drugu sam namerno blokirao pogrešnim PIN-om pa se Ante naljutio. Odvezli su me u podzemnu garažu i lemali palicama i zatim vratili u stan gde je bio Nikola s još nekoliko osoba. Naterali su me da stojim u ćošku i gledam u zid, prenosi Jutarnji list.

Posle toga Nikola je doneo belu venčanicu i prisilio me da je obučem.

Autom su me tako odvezli u noćni klub gde sam glumio budalu. Iživljavali su se nada mnom, snimali su me i prisilili da kašičicom konzumiram amfetamin i tekući GHB. Morao sam da im igram i govorim da sam njihova kuja. Opet su me vratili u stan i zaključali. Uveče mi je pozvonila moja devojka Katarina. Šapnuo sam joj s vrata da sam otet i da zove policiju ako joj se ne javim do sutra. Nisam se usudio da izađem iz stana jer sam sumnjao da me neko od ekipe čeka napolju. Ubrzo je stigla policija", ispričao je N. M.A.

Katarina P. ga je upoznala na Tinderu i rekal je da joj nije vratio pozajmljeni laptop. Tokom trodnevne torture koju je prolazio, njene poruke je ignorisao, a kad joj se na Badnje veče javio, rekao joj je da “ima veliko s*anje, da je pitanje života i da mu kroz pola sata donese novac”. Novac mu nije odnela, a kako je želela samo svoj laptop nazad, na Božić mu je otišla na vrata.

Na njegovom licu videla je hematome i otok ispod oka te joj je samo kratko rekao da su u stanu dvojica kamatara, da su ga oteli i pokrali, da mu prete pištoljem, i da su ga tukli i da ga ne puštaju napolje zbog duga iz 2011. Međutim, ona sumnja da je bio žrtva jer da je upravo on na Badnje veče na svom Instagramu objavio fotografiju iz večernjeg izlaska.

Kurir.rs/Jutarnji,hr

Foto ilustracija printscreen Heute

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track