PIJANA VOZAČICA UBILA DEVOJKU NA PEŠAČKOM JER SE TRKALA S TAKSIJEM?! Policiji napričala laži, svedoci je POKOPALI! (VIDEO)
Foto: 24sata.hr/Mario Matana, Facebook/Ivana Tena Gotovac

POBEGLA S LICA MESTA

PIJANA VOZAČICA UBILA DEVOJKU NA PEŠAČKOM JER SE TRKALA S TAKSIJEM?! Policiji napričala laži, svedoci je POKOPALI! (VIDEO)

Hrvatska -

Splitska policija uhapsila je Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38) zbog sumnje da je u Poljičkoj ulici u utorak uveče pijana napravila saobraćajnu nesreću u kojoj je na licu mesta poginula Marija Ćorić (19), studentkinja iz Čapljine, pa je pobegla s lica mesta.

Gotovac Soldić je i ranije pravila izgrede vozeći pijana, a prema zasad nepotvrđenim iskazima svedoka, sada se svojim "audijem" trkala s jednim taksijem tako što ga je preticala i ubacivala se ispred njega.

I baš to poslednje ubacivanje, neposredno pre semafora na raskrsnici Poljičke i Ulice Put iza Nove bolnice bilo je kobno za nesrećnu devojku iz Čapljine. Ona je uredno prelazila na zelenom na pešačkom prelazu kad je pijana Gotovac Soldatić projurila kroz svoje crveno svetlo, zbrisala Mariju i pobegla.

foto: 24sata.hr/Mario Matana

Tako je jako udarila nesrećnu studentkinju da ju je odbacila 15-ak metara!

Na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja. Veštaci tek treba da utvrde kojom brzinom je bahata vozačica vozila, ali sigurno brže od dozvoljenih 60 kilometara na sat.

I ranije je pijana pravila udese i bežala
I ranije je pijana pravila udese i bežala foto: Facebook/Ivana Tena Gotovac

Kad ju je policija pronašla, pokušala je da se odbrani da nije vozila ona, nego joj je auto bio ukraden te večeri. Međutim, iskazi svedoka su je pokopali. Svi su ispričali istrazi da je auto vozila plavokosa žena.

Prilikom hapšenja izmeren joj je 1,1 promil alkohola i krvi. U toku je kriminalistička obrada, a policija je počela da ispituje pijanu vozačicu tek juče po podne, pošto je do tada bila na trežnjenju.

BAHATA PIJANICA IMA DUG SPISAK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA

Prema nezvaničnim informacijama, Ivana Tena Gotovac Soldić zabila se autom u kuću 2002. godine u Karlovcu i pobegla. Zatim je 2008. "be-em-veom" isekla drugi auto i udarla ga. Tad joj je izmereno 0,4 promila alkohola u krvi. Tri godine kasnije, 2011. godine, "be-em-veom" je prošla kroz crveno i udarila u auto. A 2015. je "audijem" sletela s puta Udbina-Gračac. Ona i maloletnica koja je bila s njom u kolima bile su lakše povređene u toj nesreći.

Kurir.rs/24sata.hr/Slobodna Dalmacija

Foto: 24sata.hr/Mario Matana, Facebook/Ivana Tena Gotovac Soldić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track