HRVATSKA SE SPREMA ZA POPLAVE OPASNE PO ŽIVOT! VLASTI UPOZORAVAJU: Zaštitite se! Moguće i evakuacije!
Foto: Profimedia

SAOBRAĆAJ OTEŽAN

HRVATSKA SE SPREMA ZA POPLAVE OPASNE PO ŽIVOT! VLASTI UPOZORAVAJU: Zaštitite se! Moguće i evakuacije!

Hrvatska -

Hrvatski hidrometeorološki zavod jutros je objavio da je za veliki deo obale upaljen crveni, odnosno narančasti meteoalarm.

Crveni meteoalarm tako je upaljen za područje Istre, kao i riječke, gospićke i kninske regije. Očekuju se udari vetra do 110 km/h i obilne kiše.

Narančasti alarm upaljen je za zapadnu obalu Istre, Kvarner, kao i severnu, srednju i južnu Dalmaciju.

Najgore će biti u Istri i na Kvarneru

Uz olujni vetar koje će doneti vrlo visoke talase, u Istri i na Kvarneru se očekuju i velike količine kiše, na mahove i više od 100 litara po kvadratnom metru.

"Preduzmite mere kako biste se zaštitili. Delujte prema savetima datim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote i mogućnost evakuacija".

Narančasti alarm u Dalmaciji

"Zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i saobraćajne mreže. Također je moguć prekid snabdevanja energijom, prekid komunikacijske mreže kao i snabdevanja vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolovozima", stoji u upozorenju DHMZ za Dalmaciju.

Otežan saobraćaj zbog vetra

Zbog jakog olujnog juga koji duva u Hrvatskoj, otvoren je samo deo puta Rijeka - Zagreb za putnička vozila, dok ostala vozil moraju da koriste stari auto-put kroz Gorski Kotar.

Kako se navodi, jak vetar i kiša usporavaju saobraćaj i vozi se uz ograničenje na auto-putu Zagreb-Split-Ploče.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track