KOLINDA OTELA NOVINARU MIKROFON I NIJE HTELA DA GA PUSTI: Ovo mi se nikada nije dogodilo! (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

uzrujalo je pitanje

KOLINDA OTELA NOVINARU MIKROFON I NIJE HTELA DA GA PUSTI: Ovo mi se nikada nije dogodilo! (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska predsednica, Kolinda Grabar-Kitarović, još jednom je dospela u žižu javnosti, kada je jednom novinaru "otela" mikrofon iz ruke i nije htela da ga pusti.

Naime, Grabar-Kitarovićeva oštro je osudila delovanje Ministarstva spoljnih i evropskih poslova zbog toga što nije izvestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada, kako je rekla, izaziva sporove o ovom dokumentu.

Predsednica je, kako se navodi, rekla da "niti podržava, niti ne podržava" Marakešku deklaraciju", dodajući da smatra da je globalni dogovor o migracijama potreban, ali da "on ne sme biti sporno pitanje među državama".

"Iz dana u dan sve je veći broj država koje odustaju od tog sporazuma iz raznih razloga. Ja se ne povodim za SAD, niti Austrijom ili bilo kojom državom, nego za interesima Hrvatske", naglasila je. Kazala je i da je "guranje" Marakeške deklaracije u fokus javnosti samo "distrakcija" od gorućih hrvatskih problema.

Onda joj se obratio novinar N1 Hrvoje Krešić koji je insistirao na pitanjima koja se tiču Marakeškog sporazuma, a Grabar-Kitarović mu je u jednom momentu pokušala da otme mikrofon. Nije ga, kako se navodi, puštala iz ruke i povlačila ga je k sebi, pa je novinar morao da se nagne kako bi se čulo njegovo pitanje.

O svemu se posle oglasio i novinar Krešić koji je rekao da mu se u karijeri tako nešto nije dogodilo.

Marakeški sporazum je novi razlog sukoba na relaciji Pantovčak - Banski dvori. Kitarovićeva je prvo kazala da će ići na sastanak u Marakeš, da bi se u nekom trenutku predomislila i krajem prošle sedmice rekla da ipak neće ići. To je iznenadilo premijera Andreja Plenkovića i celu vladu, jer su, kako su izjavili, bili obavešteni da će predsednica ići u Marakeš.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Twitter/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track