VANDAL KOJI JE SRUŠIO SPOMENIK KONČARU OTIŠAO KORAK DALJE: Možda ću tužiti Split jer bista nije bila dobro pričvršćena! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

hit splita

VANDAL KOJI JE SRUŠIO SPOMENIK KONČARU OTIŠAO KORAK DALJE: Možda ću tužiti Split jer bista nije bila dobro pričvršćena! (VIDEO)

Hrvatska -

Ante Ljubičić (65), čovek koji se "borio" sa bistom narodnog heroja Rade Končara u splitskom parku, razmišlja da tuži Grad i traži naknadu zbog teških povreda.

Podsetimo, on je pre nekoliko dana hteo da sruši spomenik Končaru, ali se konstrukcija srušila na njega i polomila mu nogu. Priznaje da je malo popio, pa se naslonio na kameno postolje koje se zaljuljalo se i palo njemu na nogu!

Ostao je tako zaglavljen ispod spomenika, počeo je da doziva pomoć. Nekolicina prolaznika je došla da mu pomogne, pokušali su da dignu spomenik, ali nisu uspeli. Nekako su ga ipak izvukli kada je stigla Hitna pomoć, ali potkolenica je bila slomljena, prenosi 24sata.hr.

"Nemam ništa protiv čovjeka, ne poznajem ga lično, možda je bio odličan. Ali ne volim komuniste, partizane, Srbe", kazao nam je nedugo posle operacije. On kaže da boluje od PTSP-a i bipolarnog poremećaja.

Razmišlja o pokretanju parnice jer smatra da spomenik nije bio dobro učvršćen kad je tako lako došlo do incidenta.

Splitski advokati kažu kako, uprkos apsurdnosti celog slučaja, možda i ima dobre argumente za tužbu. Ako se ne pojave očevici koji bi svedočili "ko je prvi počeo", odnosno, je li istina da je spomenik Končaru pao “bez velikog otpora”.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track