MAKRON I KOLINDA SE SETILI RUSIJE I ZAGRLJAJA: Evo šta je predsednik Francuske rekao hrvatskoj koleginici pred Jelisejskom palatom! (VIDEO)
Foto: EPA

PARADA U PARIZU

MAKRON I KOLINDA SE SETILI RUSIJE I ZAGRLJAJA: Evo šta je predsednik Francuske rekao hrvatskoj koleginici pred Jelisejskom palatom! (VIDEO)

Hrvatska -

U Parizu se, kod Trijumfalne kapije, održava centralna ceremonija završetka Prvog svetskog rata kojoj prisustvuju šefovi država i vlada sa svih pet kontinenata sveta, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Na crvenom tepihu Makron je dočekao između ostalih i hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović i njenog supruga Jakova.

foto: AP

Makron i Grabar-Kitarović razmenili su nekoliko reči, ponovo pod kišom, kao i pre četiri meseca kada su se družili na ruskom fudbalskom terenu, nakon finala Svetskog prvenstva Francuska-Hrvatska, kada je Kolinda izgrlila francuskog kolegu.

Iako se nije moglo čuti što je kazao hrvatskoj predsednici odmah po dolasku, po Makronovoj gestikulaciji moglo bi se zaključiti da je kazao: "Opet nam pada kiša".

foto: EPA

Predvođeni domaćinom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, predsednici i premijeri iz 72 zemlje došli su iz Jelisejske palate u kojoj su se okupili jutros, autobusima preko Jelisejskih polja do Trijumfalne kapije.

Makron i njegove kolege potom su zajedno prošetali doTrijumfalne kapije, gde se održava svečanost.

Među zastavama država pobednica i pobeđenih, odnosno svih koje su neposredno ili posredno učestvovale u Velikom ratu, najvećom do tada u istoriji, nalazi se i srpska trobojka.

Jedino su američki predsednik Donald Tramp i šef ruske države Vladimir Putin, zasebno, stigli na ceremoniju.

Kurir.rs/ Vecernji.hr

Foto: EPA i AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track