POPIO 2 LITRE VINA I 10 VISKI-KOLA, UZEO HORMONE, PA KRVNIČKI PREMLATIO DEVOJKU: Šokantni detalji sa suđenja nasilniku iz Zadra
Foto: Facebook/Printscreen

smrskao joj lice

POPIO 2 LITRE VINA I 10 VISKI-KOLA, UZEO HORMONE, PA KRVNIČKI PREMLATIO DEVOJKU: Šokantni detalji sa suđenja nasilniku iz Zadra

Hrvatska -

"Za pretnje apsolutno nisam kriv, a za ostatak optužnice nisam kriv kako se navodi", kazao je Darko Kovačević (31) kome se u Zadru sudi jer je krvnički premlatio devojku (18) u junu ove godine.

Darko Kovačević zvani Daruvarac je pre pet meseci u kafiću premlatio devojku, tukao je pesnicama i nogama, najviše po glavi i licu, i gazio je po celom telu. Udarao je njenom glavom u lavabo toliko jako da se ovaj slomio.

Tužilaštvo Daruvarca tereti za pretnju i nanošenje teške telesne povrede. Državni tužilac Igor Vulić zatražio je ujedinjenu kaznu od pet godina i šest meseci.

foto: Printxreen Facebook/Darko Kovačević-Daruvarac

"Okrivljeni ne boluje od nikakvih duševnih bolesti, ima samo dijagnozu nesanice, odnosno, poremećaja spavanja zbog griže savesti", kazao je i dodao kako Daruvarac pije nekoliko tableta dnevno, uključujući antipsihotike, antidepresive i anksiolitike, prenosi 24sata.hr.

"On je nezrela osoba, frustrirana, puna gneva prema okolini. Zanemaruje i ne poštuje prava drugih. Sklon je prevarama, pretnji i manipulaciji. Kazao mi je kako je, dok je kao dete živeo u Banjaluci, neko njegovoj porodici pretio nožem, kao i da su mu bakinu kuću bombom digli u vazduh.

foto: Printscreen/Instagram

Daruvarac je istakao kako je na dan napada bio na proslavi kod prijatelja. Od 14 do 22 sata navodno je popio dve litre vina i deset viski-kola. Ipak, to je sve nagađanje jer mu alkotest nije urađen pošto ga je policija uhapsila tek sledećeg dana, posle napada.

"Jesam ja vama rekao da sam u kafiću u 22 sata naručio čivas? Jesam vam rekao?", pitao je veštaka i psihijatra ovaj nezaposleni automehaničar, dodajući da je tada uzimao i druge tablete.

"Uzimali ste polni hormon testosteron i hormone rasta, ali to u kombinaciji s alkoholom nema većeg uticaja na uračunljivost od alkohola samog", kazao je lekar.

U čitanju optužnice čulo se kako je Daruvarac, na opasku gosta kafića da devojku prestane da bije jer će je tako ubiti, odgovorio - "to i želim". Devojka je sad u KBC-u Rebro, gde se oporavlja nakon operacije lica koje joj je posle napada bilo smrskano.

Suđenje se nastavlja u četrvtak i petak iskazima svedoka. Rok za donošenje prvostepene presude je 14. decembra, a ako se do tada ne donese presuda, Kovačević se mora pustiti na slobodu.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja