Najnovije vesti

SNIMAK BRUTALNOG PREBIJANJA MIGRANATA ŠOKIRAO BRITANCE: Mediji tvrde da je nastao na granici sa BiH (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Screenshot

jezivo

SNIMAK BRUTALNOG PREBIJANJA MIGRANATA ŠOKIRAO BRITANCE: Mediji tvrde da je nastao na granici sa BiH (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Hrvatska

Britanski Gardijan objavio je snimak za koji tvrdi da prikazuje azilante koje je pretukla hrvatska policija.

"Tražitelji azila iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali su da pređu granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali ih je zadržala hrvatska policija. Azilanti kažu da su brutalno pretučeni, a potom poslati nazad", piše Gardijan.

Na snimci se prvo čuje glas azilanta koji govori da im hrvatski policajci lome kosti, a potom se prikazuje muškarac čije lice je obliveno krvlju.

I nemački list Velt je krajem septembra pisao o brutalnom postupanju hrvatske policije prema azilantima.

Nemački časopis Superillu takođe je pisao kako migrante na hrvatskoj granici "pretuku, opljačkaju i onemogući im se na protivpravan način da podnesu zahtev za azilom", i da takvu politiku sprovodi hrvatska policija. 

S druge strane, ministar Davor Božinović i dalje hvali rad policije, tvrdeći kako imamo jednu od najsposobnijih graničnih policija u Evropi.

"Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizovana i obučena za postupanje na granici", rekao je Božinović krajem oktobra.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...