HRVATSKI VEROUČITELJ ĐAKE ODVEO NA PREDAVANJE OSUĐENOG UBICE: Deca dobila i njegove knjige, roditelji besni
Vilim Karlović, Foto: Youtube/Printscreen

skandal u zagrebačkoj školi

HRVATSKI VEROUČITELJ ĐAKE ODVEO NA PREDAVANJE OSUĐENOG UBICE: Deca dobila i njegove knjige, roditelji besni

Hrvatska -

Ogorčeni roditelji učenika zagrebačke Osnovne škole Miroslava Krleže požalili su se medijima, ali i Ministarstvu i direktorki jer je veroučitelj, Siniša Pucić, školarce za vreme nastave odveo na predavanje Vilima Karlovića, osuđenog za ubistvo svog kuma Adriana Čupića.

Roditeljima smeta što ih niko nije obavestio ili pitao pohađaju li veronauku.

Deci su posle predavanja podelili i Karlovićevu knjigu "Kako sam preživeo Vukovar i Ovčaru". Karlović je pre pričao da je na izdržavanju kazne pronašao Boga, ali roditelji ne misle da je on neko ko bi trebalo da bude uzor deci, a zadužio se kod kamatara i potom ga ubio. Navodno je na predavanju govorio o odlasku u rat, svom iskustvu u Vukovaru i odnosu s Bogom.

Roditelji su od direktorke tražili i objašnjenje da li je ona odobrila ovaj odlazak i zašto su išla deca koja ne pohađaju veronauku, zašto je bio uključen predstavnik jedne stranke i ko je platio knjige za decu.

Iz Ministarstva nauke i obrazovanja su u petak potvrdili da su dobili odgovore od direktorke, ali i da su zatražili "dodatna obrazloženja i informacije kako bi mogli da odluče o daljem postupanju".

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track