OPET PROGON SRPSKOG LIDERA! Hrvati napadaju Pupovca zbog traka na vencu za sve žrtve Vukovara!
Foto: Beta

SVE JE POVOD

OPET PROGON SRPSKOG LIDERA! Hrvati napadaju Pupovca zbog traka na vencu za sve žrtve Vukovara!

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatski veterani i desničari na društvenim mrežama su objavili fotografiju i predsednika Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca, koji je u petak položio venac u Dunav, u znak sećanja na sve žrtve Vukovara.

Fotografija je objavljena sa pozivom da se "dobro obrati pažnja" kako je Pupovac navodno položio venac samo sa trakom u bojama zastave Srbije.

Kako prenosi desničarski portal Dnevno, deo hrvatskih ratnih veterana aktivnih na društvenim mreama primetio je "detalj na vencu" koji pokazuje da se na njemu nalaze trake koje "simbolizuju isključivo srpsku zastavu".

Navodi se da ovaj potez Pupovca među veteranima, koji se u Hrvatskoj nazivaju branitelji, nije ođeknuo pozitivno. Tako u grupama na društvenim mrežama pozivaju da se dobro obrati pažnja na boje zastave koju je Pupovac, bacio u Dunav.

Nov progon Milorada Pupovca, poslanika SDSS u Hrvatskom saboru, počeo je zato što je on 4. avgusta prisustvovao Danu sećanja na srpske žrtve Oluje u Bačkoj Palanci, najvećem egzodusu Srba u novijoj istoriji.

Iz Hrvatske je tada proterano više od 220.000 Srba, dok je nekoliko hiljada njih u tom egzodusu stradalo.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja