PROMENE NA ČELU KATOLIČKE CRKVE U HRVATSKOJ: Bozanić odlazi do Uskrsa, papa primio njegovog naslednika
Foto: BETA

mediji tvrde

PROMENE NA ČELU KATOLIČKE CRKVE U HRVATSKOJ: Bozanić odlazi do Uskrsa, papa primio njegovog naslednika

Hrvatska -

Iako se zvanično navodi kako je papa Franja primio kardinala Bozanića kao član Kongregacije za bogopoštovanje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katoličko vaspitanje, smatra se kako će zagrebački nadbiskup otići oko Uskrsa.

Nakon što su hrvatski biskupi završili svoj pohod “Ad limina apostolorum”, papa Franjo primio je dvojicu biskupa pojedinačno i to nadbiskupa, zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića koji je bio na sastanku kod papa u četvrtak 15. studenog. Samo dan kasnije papa je primio porečko-pulskoga biskupa Dražena Kutlešu.

Smatra se kako su susreti bili značajni, s obzirom na priče u crkvenim kuloarima kako će Bozanić otići s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a da će ga naslediti upravo biskup Kutleša, piše Večernji list.

“To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. pre odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to”, kažu Večernjem sugovornici u Crkvi.

Na službenim stranicama Zagrebačke nadbiskupije navodi se kako je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao član Kongregacije za bogopoštovane i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katoličko vaspitanje i Papinskog veća za promociju nove evangelizacije.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Printscreen/Youtube scressnhot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track