MIODRAG LINTA: Hrvatska mora da prizna srpske žrtve i da im oda počast
Foto: Printscreen

otvoreno

MIODRAG LINTA: Hrvatska mora da prizna srpske žrtve i da im oda počast

Hrvatska -

Hrvatska je obeležila "Dan sećanja na žrtve Vukovara", a o stavovima hrvatske predsednice i premijera govorio je predsednik Srba iz regiona Miodrag Linta.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je i ove godine u Vukovar došla u polu dubokim cipelama takozvanim "zengama" koje su nosili pripadnici paravojne jedinice.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da treba otvoriti stranice pomirenja. "I Plenković i Kolinda Grabar zagovaraju istu apsurdnu tezu, a to je da su Srbi bili agresori na Hrvatsku, a da je Hrvatska vodila tobože oslobodilački i pravedan rat", kaže Linta.

"Cilj Franje Tuđmana je bio stvaranje etničke čiste Hrvatske države, Srbi u Hrvatskoj su građani drugog reda", dodao je Linta.

Prilikom polaganja venca Milorada Pupovca stradalima u Vukovru okupljeni su okrenuli leđa u tom trenutku, Linta kaže da ta odluka nije bila dobra.

"Hrvatska mora da prizna srpske žrtve i da im odaje jednaku počast i trebalo bi da se podigne spomen obeležje srpskim žrtvama u Vukovaru", rekao je Linta.

Kurir.rs/B92

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track