POLOMIĆEMO TI KOSTI I STRPATI TE U VREĆU: Kolege ucenjivale medicinskog tehničara da će objaviti njegovu tajnu, pa upali u klopku!

drama u zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici

POLOMIĆEMO TI KOSTI I STRPATI TE U VREĆU: Kolege ucenjivale medicinskog tehničara da će objaviti njegovu tajnu, pa upali u klopku!

Hrvatska -

Zbog iznude i prijetnji kolegi iz jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice, privedena su dvojica medicinskih tehničara.

Dvojica privedenih medicinskih tehničara počela su da ucenjuju kolegu (26) pošto su mu rekli da znaju da je imao seksualne odnose sa jednom pacijentkinjom i da njegovo ponašanje šteti ugledu bolnice.

Oni su od mladića tražili da svakom mesečno isplaćujei 1.000 kuna (oko 140 evra) sledeće dve godine. U protivnom, objaviće inkrimišuću informaciju u javnosti i uništiti mu karijeru.

"Polomićemo ti kosti. Strpaćemo te u vreću i odneti na Sljeme, neće te nitko naći", neke su od pretnji. Pretili su mu i neviđenom torturom ako bilo kome na poslu kaže nešto o njihovoj uceni i zahtevima ili obavesti policiju.

Medicinski tehničar je tokom oktobra pristao da isplatiti novac . Kad ga je jedan od ucenjivača zvao da čeka isplatu i novembru, 26-godišnjak je o pretnjama obavestio policiju.

Policija je u dogovoru sa 26-godišnjakom pripremila klopku za reketaše te su oni uhapšeni prilikom predaje označenih novčanica. Posle saslušanja dvojica ucenjivača puštena su da se brane sa slobode.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto shutter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja