PRAVDA ZA GLADNU PRODAVAČICU: Hrvatica dobila otkaz zbog dva parčeta pršute, sud papreno kaznio firmu!
Foto: Profimedia

tako treba

PRAVDA ZA GLADNU PRODAVAČICU: Hrvatica dobila otkaz zbog dva parčeta pršute, sud papreno kaznio firmu!

Hrvatska -

Na oduševljenje mnogih Županijski sud u Zagrebu juče je završio slučaj prodavačice koja je 2015. godine dobila otkaz u zadarskom Intersparu jer je pojela dva parčeta pršute, a utvrđeno je da to nije bio dobar razlog za vanredni otkaz.

Danas je Suzana Šešo srećna jer je dokazala da nije lopov, a za 24sata rekla je da nije bio pršut u pitanju, nego zimska salama.

"Bila sam gladna i iscrpljena nakon pretovarivanja paleta bez pauze i celodnevnog rada na odeljenju delikatesa. Uzela sam dva zalogaja da se ne srušim”, rekla je Suzana za 24sata koja se priprema za odlazak na sezonski rad u Austriju gde radi od kada je dobila otkaz u Intersparu.

Sa 60.000 kuna odštete uz zatezne kamate, Suzana će pokriti deo troškova kredita. Jedan deo novca će dati mami, a jedan deo i 25-godišnjem sinu jedincu koji se nedavno oženio.

Suzana tvrdi da su u Intersparu želeli da je se reše, ali nisu znali kako.

Kada se otvorila poslovnica Interspara u Zadru Suzana je radila u Kauflandu. S obzirom da ima dobre kvalifikacije, da je dobra radnica, a zna i da upravlja viljuškarom i drugim mašinama, u Inteparu su je na razgovoru za posao pitala za koliko novca bi prešla kod njih.

Suzana je tražila hiljadu evra, a oni su pristali i postavili je na mesto šefa odeljenja tekstila.

“Moje koleginice radile su za dvostruko manju platu. A onda su nakon 13 godina zaključili da sam im preskupa. Platu mi nisu mogli smanjiti po zakonu, pa su išli na promenu radnog mesta. Poslali su me kao prodavačicu na odeljenje delikatesa”, rekla je Suzana za 24sata.hr uz tvrdnju kako veruje da su poslodavci računali kako će sama dati otkaz.

Suzana ipak nije dala otkaz, a nova funkcija joj je bila i lakša s obzirom da je bilo manje stresa. 2015. kada je uhvaćena u trenutku slabosti kada je uzela par parčića salame, ali nije bila jedina koja je to uradila.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track