POSLE 12 PLJAČKI POLICIJA UHVATILA RAZBOJNIKA: Šokirali se kad su videli da su uhapsili svog kolegu!
Foto: Zagrebačka policija

ojadio niz pekara, pošti, apoteka...

POSLE 12 PLJAČKI POLICIJA UHVATILA RAZBOJNIKA: Šokirali se kad su videli da su uhapsili svog kolegu!

Hrvatska -

Policija je uspela da identifikuje muškarca koji je juče ujutro opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Novom Zagrebu. Ova pošta je do sada već pet puta ove godine bila na meti pljačkaša.

Radi se o 28-godišnjem policajcu zagrebačke policije. Njegove kolege su uspele da ga povežu sa još 11 pljački na području Novog Zagreba i Trnja.

Policajac razbojnik je otkriven nakon što je, opljačkavši poštu, ušao nervozno u jednu prodavnicu što je ljudima bilo sumnjivo pa su ga prijavili. Policija je gledajući snimke nadzornih kamera videla da se radi o istoj osobi.

foto: Zagrebačka policija

On je ubrzo uhapšen, a na ispitivanju je klupko počelo dodatno da se razmotava, pa je utvrđeno kako mu ovo nije prvo razbojništvo već da to radi duže vreme.

Od 20. aprila 2017. do juče opljačkao je šest pekara, dve poslovnice Hrvatske pošte, dve apoteke i kiosk. Maskiran povezom ili maramom preko lica je najčešće uz verbalnu pretnju, ali i pretnju plastičnim ili plinskim pištoljem od radnika je uzimao novac. Ukrao je skoro 4.600 evra.

Priznao je da ima problema sa kockom i dugovima koje nije mogao da vraća.

Rešenjem načelnika je privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Zagrebačka policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track