PERNAR SE POHVALIO SKUPOCENIM POKLONOM: Katarski emir mu poslao sat, a sad ne zna šta da radi sa njim! (FOTO)
Foto: Facebook

kažu da je korumpiran

PERNAR SE POHVALIO SKUPOCENIM POKLONOM: Katarski emir mu poslao sat, a sad ne zna šta da radi sa njim! (FOTO)

Hrvatska -

Saborski poslanik Živog zida, Ivan Pernar, pohvalio se na Fejsbuku skupocenim poklonom od katarskog emira Tamima bin Hamad al Tanija, verovatno nesvestan da je, po svemu sudeći, prekršio zakon.

Nešto kasnije, objavio je još jedan post u kojem se obratio Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa.

Pernaru je sat poklonio isti šeik koji je u zvaničnoj poseti Hrvatskoj bio pre desetak dana kada su ga primili predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković. Reč je o satu marke "šopar" koji se prodaje za više od 3.000 evra.

Kada je shvatio da je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, koji je propisao da zvaničnici smeju da primaju darove samo do 500 kuna, Pernar se ponovo oglasio tvrdeći da mu sat ne znači ništa i da ga može vratiti emiru ili proslediti dalje.

"Iako znam da je optužba protiv mene lažna, da nisam korumpirana osoba, da nisam tražio nikakve poklone ni obećavao ikakve protivusluge za njih, svestan sam toga da sam mnogima trn u oku i da mnoge sitne duše jedva čekaju da me lažno za nešto optuže. Molim Vas da me uputite šta da uradim sa satom", upitao je Pernar Komisiju i pratioce na Fejsbuku.

Inače, fotografiju sata Pernar je prvobitno objavio uz reči: "Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!"

"Meni sat ne znači ništa, ali gest katarskog emira znači dosta, on je time pokazao da me ceni i ja taj sat mogu vratiti njemu, proslediti državi, pokloniti beskućniku na ulici ili nešto četvrto.

Potpuno mi je svejedno, bitno mi je samo da javnost zna da postoje ljudi u svetu koji me ne smatraju malim mišem kao što to smatra naš premijer ili budalom koja ne zna što priča, a što tvrde korumpirani hrvatski mediji.

Kako mi narede nadležna tela, ja ću tako postupiti sa satom, na srcu mi je samo da javnost zna da me katarski emir poštuje za razliku od klošara koji me blate po medijima", napisao je Pernar.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track