DVA KUMA ZARATILA ZBOG POLITIKE: HDZ-ovac Renato davio SDP-ovca Dražena: Vi ste smeće, gnojivo!
Foto: Profimedia

HAOS U HRVATSKOJ

DVA KUMA ZARATILA ZBOG POLITIKE: HDZ-ovac Renato davio SDP-ovca Dražena: Vi ste smeće, gnojivo!

Hrvatska -

Policija u Zlatar Bistrici uhapsila je Renata Čehulića (HDZ) zato što je napao svog venčanog kuma, Dražena Mikuleca (SDP) i davio ga!

Čehulić je nabio Mikuleca, inače zamenika načelnika zlatarbistričke opštine, uz zid opštinske zgrade i davio ga obema rukama.

"Pazite kud se krećete po noći. Vi ste smeće, gnojiv...nama smrdi vaše gnojivo", pretio je kumu dok ga je davio.

Policija je uhapsila i privela agresivnog hadezeovca Čehulića i protiv njega biće podneta krivična prijava.

foto: Prinscreem YouTube

Mesto je poznato po velikom broju farmi peradi i ljudi se žale na smrad

Kumovi su zaratili zbog toga što je opština zabranila otvaranje novih farmi pod pritiskom građana koji su se žalili na nesnosan smrad. Zlatar Bistrica poznata je po velikom broju farmi, na kojima se gaji uglavnom perad. Mikulec je opštinski funkcioner, a Čehulić je predvodio proteste zbog ove opštinske odluke.

"Kad smo završili sednicu Veća i izašli iz zgrade, dočekali su nas demonstranti, vlasnici farmi. Počeli su da zvižde i viču, a onda je Čehulić napao Mikuleca", ispričao je jedan od većnika.

"Još imam ogrebotine na vratu. U totalnom sam šoku. On i ja samo odrasli zajedno, komšije smo i venčani kumovi. Jadno je do čega dođe zbog politike", rekao je napadnuti Mikulec.

foto: Prinscreem YouTube

Zlatar Bistrica

SDP je na vlasti u Zlatar Bistrici i tvrdi da iza ovih protesta stoji HDZ, što je naljutilo šefa zagorskog HDZ i poslanika u Saboru Žarka Tušeka. On kaže da je protest bio miran i da se fizički incident dogodio tek posle protesta.

"Ne pada mi na pamet da takav konflikt stavljam u kontekst političkih i stranačkih odnosa. Svako takvo sugerisanje i interpretiranje smatram duboko nekorektnim i ispolitiziranim. U svakom slučaju, osuđujem svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja i svejedno mi je kakav je politički ili stranački status bilo koga ko u tome učestvuje", rekao je Tušek.

Reagirao je i Željko Kolar (SDP), zagorski župan.

"Niže ne može, ovo je van svake pameti. Svako ima pravo da protestuje, ali fizički napadi i vulgarno vređanje su neprihvatljivi i nedopustivi", smatra on.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja