POSTAVIO BOMBU KRAJ TERASE KAFIĆA: Zagrepčani u šoku posle strašne eksplozije, popucali prozori na zgradama, oštećeni automobili i zubarska ordinacija (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NOVI DETALJI EKSPLOZIJE

POSTAVIO BOMBU KRAJ TERASE KAFIĆA: Zagrepčani u šoku posle strašne eksplozije, popucali prozori na zgradama, oštećeni automobili i zubarska ordinacija (VIDEO)

Hrvatska -

Zagrebačka policija objavila je detalje eksplozije koja je uzdrmala centar Zagreba.

Podsetimo, nepoznati počinilac aktivirao je oko 6.20 sati improvizovanu eksplozivnu napravu kraj terase kafića.

Oštećeno je nekoliko stakala na zgradama, dva kafića, zubarska ordinacija i nekoliko automobila. Visina materijalne štete još nije utvrđena.

foto: Profimedia

"Moj sin s porodicom živi u ulici u kojoj je eksplodirala bomba. Ima ženu i malu bebu pa mi je rekao da su se prestravili", rekao je jedan muškarac.

Još jedan stanar je izjavio da je sve bilo strašno i da je mislio da je zemljotres.

"Mislio sam da je zemljotres, ali ubrzo sam čuo policijske automobile", rekao je.

Vlasnik kafića je izvesni Perica M. Jedni stanari ulice kažu da je dobar čovek i da znaju često da navrate u njegov lokal, dok drugi tvrde da im je već dosta buke zbog koje često zovu policiju.

"Pre nego što je eksplodiralo, unutra su lumpovali. Izašli su iz kafića oko 4 sata. Nekoliko puta smo zvali policiju da stišaju goste kafića. Ali od toga nije bilo koristi. Ko će meni sad nadoknaditi štetu", pitala se ogorčena stanarka iz ulice.

U eksploziji je oštećen i "mercedes" vlasnika kafića. Perica M. je vlasnik restorana i apartmana u Zagrebu, a i član je Društva hrvatskih političkih zatvorenika iz Zagreba.

Pre samo dve i po nedelje, u istom kafiću muškarac (28) se posvađao s gostima, pa je ispalio hitac u stakleni deo vrata. Srećom, ni tad niko nije bio povređen. Policija je do kasnih popodnevnih sati tražila dokaze koji bi otkrili bombaša.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja