HRVATSKA SE HVALILA POVEĆANJEM MINIMALCA, A ONDA DOBILA ŠAMAR: Vlada na Tviteru objavila lepe vesti, ali im je Hrvat iz Irske dobro spustio! (FOTO)
Foto: Profimedia/reuters

zaleteo se

HRVATSKA SE HVALILA POVEĆANJEM MINIMALCA, A ONDA DOBILA ŠAMAR: Vlada na Tviteru objavila lepe vesti, ali im je Hrvat iz Irske dobro spustio! (FOTO)

Hrvatska -

Vlada Republike Hrvatske pohvalila se na Tviteru povećanjem minimalca. Na njihovu objavu reagovao je jedan tviteraš, napisavši kako je nova mesečna minimalna plata u Hrvatskoj nedeljni minimalac u Irskoj.

"Ministar Pavić: Povećanje minimalne plate na 3000 kuna (400 evra) neto je za 9 posto veći iznos u odnosu na prošlu godinu, a u dosadašnjem mandatu ukupno povećanje iznosi gotovo 25 posto. U tom kontekstu, od januara, devet država članica EU imaće manju minimalnu platu od Hrvatske", napisala je vlada u svom tvitu.

Uskoro je usledio sarkastični odgovor tviteraša sa korisničkim imenom Litl basted (Mali gad).

"Mi u Irskoj smo sad na aparatima. 3000 kuna je ovde nedeljni minimalac", napisao je.

Trenutno mesečni minimalac u Irskoj iznosi 1613,95 evra. Podelimo li ovu cifru sa četiri nedelje, minimalna plata u Irskoj iznosi 403,48 evra, odnosno 2990 kuna i 85 lipa.

Povećanje minimalne plate Plenković je najavio na današnjoj sednici vlade. Pohvalio se kako će ovo biti najveći rast plate od 2008. godine.

"Često se uspoređujemo, pitamo gde je Hrvatska u odnosu na druge zemlje. Prema Evrostatu iz jula minimalna plata u Hrvatskoj bila je veća nego u Bugarskoj, Litvaniji, Rumuniji, Letonija, Mađarskoj... A nakon ovog povećanja biće veća nego u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Estoniji", dodao je Plenković.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Profimedia/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track