Najnovije vesti

PRIČA OVOG DEČAKA RASPLAKALA JE REGION: Ušao je u autobus i ponudio mi keks! Onda mi je otkrio zašto se satima vozi... MUK!
Foto: Profimedia

VOZAČ PRENEO NJEGOVU PRIČU

PRIČA OVOG DEČAKA RASPLAKALA JE REGION: Ušao je u autobus i ponudio mi keks! Onda mi je otkrio zašto se satima vozi... MUK!

Hrvatska

Vozač autobusa iz Splita Željko Petričević koji je u subotu vozio na liniji broj 6 nije ni slutio kakvu tužnu priču nosi jedan od njegovih mladih putnika.

Ne bi je nikada ni saznao da mu dečak nije nesebično ponudio keks pri ulazu u autobus.

"Ušao je na stanici Kila tokom pauze i pitao me kad je polazak. Ponudio mi je kolač, koji sam spremno prihvatio i zahvalio, jer obožavam slatko, a usput smo se malo i zapričali. Kazao mi je da mu je danas 12. rođendan i da je planirao da u nedelju odvede prijatelje u bioskop, ali kako majci kasni plata, to neće biti moguće", priča Željko.

Vozač ga je na to upitao gde mu je tata i zašto mu on ne da za bioskop, na šta je dečak rekao da je tata umro, majka ga je našla u krevetu mrtvog, pijanog i s iglom u ruci. Umro je od predoziranja.

"Nema ni brata ni sestru, a dok je majka na poslu u jednom kafiću do 2 sata ujutro, sam je kod kuće. Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da želi da se provoza autobusom kako bi se ugrejao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želeo s nekim da porazgovara", priča Željko.

Dečak se provozao autobusom, ali na povratku na Kilu vozač mu je ipak rekao da je najbolje da ide kući, jer je već bilo kasno.

"Pitao sam ga koliko su karte za bioskop i koliko prijatelja želi da povede, na šta mi je on rekao da su nedeljom karte 14 kuna, a želi da vodi dva prijatelja. Dao sam mu 60 kuna, znam da nije puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao. Upozorio sam ga i da kaže majci da sam mu ja dao novac, da ne bi bilo kakvih problema", govori. Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...