HRVATSKA BAKA (75) NA KORAK DO TREĆE DIPLOME: Jadranka i dalje ima tremu pred ispit (VIDEO)
Foto: Screenshot

svaka čast

HRVATSKA BAKA (75) NA KORAK DO TREĆE DIPLOME: Jadranka i dalje ima tremu pred ispit (VIDEO)

Hrvatska -

Da za povratak u klupe i obrazovanje nisu potrebne godine pokazuje primer Jasminke Šarić (75), studentkinje pete godine na Fakultetu filozofije i religijskih nauka u Zagrebu.

To je treći fakultet na kom studira, a brucoškinja na FFRZ-u je postala u sedamdesetoj godini. Pre toga već je završila dva fakulteta, saznaje HRT.

"Bila sam uzbuđena kao da prvi put upisujem. Nova sredina, nova zgrada, nisam znala gde je studentski servis, baš kao brucoš", priča Jasminka.

Iako uspešno obavlja sve svoje studentske obaveze, jednog problema ipak ne može da se reši - treme pre ispita.

"Svima nam može biti uzor, sa svojom revnošću i upornosti", kaže Jasminkina koleginica Marijana. S njom se slaže i kolega Josip.

"Mislim da je fenomenalno imati jednu takvu stariju osobu pored sebe jer kad vidimo koliko ona ima elana i koliko se trudi, daje motivaciju nama mlađima", izjavio je on za HRT.

"Takvih studenata ima i uvek je bilo i mi smo na to ponosni jer je to zapravo jedno bogatstvo", rekao je dekan FFRZ-a Ivan Koprek.

Jasminka je sada je na petoj godini i do završetka trećeg fakulteta deli još jedan semestar, a nakon završenog fakulteta, vidi sebe, između ostalog i kao predavača.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track