Najnovije vesti

TODORIĆ IMA VELIKE PLANOVE: Politički ću se aktivirati, Hrvatska nam je potpuno uništena!
Foto: Reuters / Henry Nicholls

hoće da pomogne zemlji

TODORIĆ IMA VELIKE PLANOVE: Politički ću se aktivirati, Hrvatska nam je potpuno uništena!

Hrvatska

Bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, osumnjičen za milionske malverzacije u svojoj nekadašnjoj kompaniji, najavio je danas da će se politički aktivirati.

U saopštenju za javnost Todorić je naveo da će to učiniti da bi "promenio katastrofalni položaj Hrvatske".

 

"Danas, nakon dve godine mandata Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i ekonomski potpuno uništena, devastirana, imamo haos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samom smo dnu. Republika Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države", napisao je Todorić u saopštenju.

foto: Profimedia

On je dodao i da su prošle dve godine "od početka otimačine Agrokora, monstruoznog kriminalnog projekta neviđenog u istoriji ovoga dela EU", što je, kako je naveo, najbolji primer koruptivne antinacionalne vlasti.

 

"Sam sam se borio i dalje se borim istinom i činjenicama protiv kriminala koji je proveden nad mojom kompanijom, mojim saradnicima i nada mnom", naveo je Todorić.

 

Todorić je nedavno je pušten iz pritvora pošto je uplatio kauciju od milion evra.

Njegova odbrana je rekla da su u prikupljanju kaucije pomogli prijatelji i

rodbina.

foto: Beta

Nekada najmoćniji hrvatski privrednik izručen je 7. novembra Hrvatskoj iz Velike Britanije posle godinu dana otkad je pobegao u tu zemlju po izbijanju afere "Agrokor" u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna.

 

Tužilaštvo je u oktobru prošle godine pokrenulo istragu u slučaju "Agrokor" kojom je obuhvaćeno 15 ljudi, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

 

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu, Ivici Todoriću, omogućili pribavljanje više od 1,142 milijardi kuna protivpravne dobiti.

 

Kurir.rs/Beta
Foto: Reuters

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...