Najnovije vesti

KAD PORASTEM BIĆU DILER: Zbog ovog sastava je dobio jedinicu, a ocena je podelila Hrvatsku (FOTO)
Foto: Profimedia

obrazovanje

KAD PORASTEM BIĆU DILER: Zbog ovog sastava je dobio jedinicu, a ocena je podelila Hrvatsku (FOTO)

Hrvatska

Zamislite da možete da se probudite kao bilo ko ili bilo šta - šta biste izabrali? Baš to pitanje postavila je jedna učiteljica u Hrvatskoj, a zadatak učenika po imenu Kristijan toliko ju je zapanjio da mu je odgovorila takođe sastavom.

O ovom sada raspravlja cela Hrvatska - dete je napisalo da mašta o tome da se probudi kao - diler. A evo šta na to kažu učiteljica, ali i građani.

foto: Facebook

"Kristijane!

 

Tvoj zadatak je zabrinjavajući. Od svih mogućih zanimanja, životinja pa i stvari ti izabereš da se probudiš kao diler. Da si napisao celu radnu svesku i još jednu takvu o toj temi, ne bi dobio dobio dvojku ni pod razno. Zdrav razum mi ne dozvoljava da ovaj rad prepun ilegalnih radnji i nabrajanja raznih opojnih sredstava uopšte pokušam da ispravim. Napisaćeš novi sastav s novom temom koju ću ja odrediti i u njoj ne želim više čitati ni o dilerima, ni o drogi, ni o zatvoru, ni o bilo kojim stvarima koje su zakonom RH zabranjene! Duboko sam šokirana", poručila je učiteljica, nakon čega je upisala i svoju ocenu - nimalo iznenađujuće, u pitanju je jedinica.

 

Zadatak je, opet nimalo začuđujuće, podigao buru na internetu, ali zanimljiva je reakcija komentatora.

 

"Bolje to, nego političar".

 

"Dete je obradilo zadatu temu, a nastavnica je trebalo da oceni detetov zadatak, a ne da morališe", kažu ljudi.

 

"Nekad su deca želela da budu vatrogasci, a danas dileri - poručuju".

 

"Naravno, ima i onih koji kažu da je jedinica opravdana. A šta biste vi rekli da vam se dete vrati iz škole sa ovakvim zadatkom?

 

Kurir.rs/Hayat.ba
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...