Najnovije vesti

HRVAT USRED ZADRA ZATEKAO GRAFIT "UBI SRBINA" I REŠIO DA NEĆE TO DA GLEDA: Dodao je samo jedno slovo i oduvao sve (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Jure Zubčić

POSLAO PORUKU LJUBAVI

HRVAT USRED ZADRA ZATEKAO GRAFIT "UBI SRBINA" I REŠIO DA NEĆE TO DA GLEDA: Dodao je samo jedno slovo i oduvao sve (FOTO)

Hrvatska

Mladi Zadranin Jure Zubčić odlučio je da neće da trpi govor mržnje u svom gradu i odlučio je da nešto i preduzme.

Kada je na zidu zgrade ugledao grafit "Ubi Srbina", odlučio je jednostavnom intervencijom, dodavši slovo "Lj" pretvoriti govor mržnje u govor ljubavi.

"Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lpše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - mosa bavlju", napisao je u objavi na svom Fejsbuk profilu, na kom je objavio i fotke svoje građanske "intervencije".

"Primetio sam grafit pre dva dana i sinoć sam odlučio da ga ispravim. Naravno, u prilog mi je išla očigledna nepismenost autora grafita pa je posao bio lagan. Nažalost, u Hrvatskoj je sve raširenija pojava govora mržnje. Jedan od uzroka toga je što se i neki političari često u javnim istupima služe govorom mržnje.

Otpor ksenofobiji i nacionalizmu nije samo potreba, već i građanska dužnost. Nije tu bilo puno razmišljanja da li treba nešto da napravim sa grafitom, već samo razmišljanje šta tačno da napravim. Svi mi, odgovorni građani, treba da pruže tu vrstu otpora, svatko u svom susedstvu. Dužni smo da pošaljemo poruku da pozivi na ubijanje nisu prihvatljivi nikad i nigde", rekao je Jure.

Kurir.rs/ Zadarski.slobodnadalmacija.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...