PROFESOR KOJI JE NASRNUO NA UČENIKE NIJE DOBIO OTKAZ: Ovo mu je prvi incident u 37 godina i nije ih TUKAO
Foto: 24sata.hr/Željko Hladika

SAMO OPOMENA

PROFESOR KOJI JE NASRNUO NA UČENIKE NIJE DOBIO OTKAZ: Ovo mu je prvi incident u 37 godina i nije ih TUKAO

Hrvatska -

Franjo Dragičević (64), profesor Tehničke škole Čakovec koji je prošle sedmice "nasrnuo" na dvojicu agresivnih učenika, nije dobio otkaz nego upozorenje o povredi radne obaveze s mogućnošću davanja otkaza ako se to ponovi.

Ministarka prosvete Hrvatske, Draženka Divjak, kaže da nasilje nije dobar odgovor na nasilje i da ovakva situacija zahteva "sveobuhvatne mere".

"Iz pozicije nekoga ko je 29 godina u sistavu kao profesor, nužno je osvestiti to sa čim se profesori susreću. Kao profesor, dobro je ukazati na tu situaciju, a kao ministarka smatram da nije primereno kazati da bi opet odgovarali nasiljem na nasilje jer tako urušavamo sistem", rekla je ona i dodala da će se razmotriti postojeći sistem pedagoških mera.

Sindikat prosvetnih radnika Preporod kaže da će reagovati ako njihov kolega Franjo Dragičević dobije otkaz. Željko Stipić, predsednik tog sindikata, kaže da dogovor još traje, ali da je gotovo izvesno da će nastavnici svakako izaći na ulice da bi upozorili na loše pedagoške mere..

"Svako nasilje u školi zaslužuje osudu. Ali, isto je tako potrebno sagledati i okolnosti za svaki čin. Kako u dosijeu kolege Dragičevića do sada nije nije bilo nikakvih loših situacija, smatramo da bi otkaz godinu dana pred njegovu penziju bio prestroga mera", objašnjava Stipić.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: 24sata.hr/Željko Hladika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track