UŽASNO SVEDOČENJE HRVATICE IZ STRAZBURA: Krenula sam sa dečkom da prošetam posle večere, kad se začula pucnjava, nastao je haos! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

dan posle terorističkog napada

UŽASNO SVEDOČENJE HRVATICE IZ STRAZBURA: Krenula sam sa dečkom da prošetam posle večere, kad se začula pucnjava, nastao je haos! (VIDEO)

Hrvatska -

Troje ljudi je ubijeno, a najmanje 11 povređeno u sinoćnjem terorističkom napadu u centru Strazbura na božićnom sajmu. Terorista Šerif Šekat (29) još je u bekstvu. Hrvatica Franka Viljac koja živi u Strazburu bila je kod kuće kada se začula pucnjava.

"Živim u centru grada blizu mesta gde se dogodio napad. Bilo je oko 20 sati i taman sam se sa dečko spremala da prošetam do centra posle večere, kad je nastao haos.", ispričala je Viljac za Šibenski portal. "Helikopteri su preletali grad do 2 sata ujutro. Škole, vrtići, radnje, jutros rade normalno, jedino će, kako su nam rekli sajam danas biti zatvoren", dodaje Viljac.

Život u Francuskoj promenio se od 2015. godine kada se dogodila serija terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi.

"Nažalost, naučili smo da živimo na stalnom oprezu. Navikli smo se na vojsku koja patrolira po gradu sa puškama, i na obezbeđenje svuda. Ali eto uprkos svim merama ipak se i dalje se događaju ovakve užasne stvari.

foto: Printscreen sibenskiportal.rtl.hr

Hvala Bogu, sinoć niko od mojih prijatelja i kolega nije nastradao, iako su mnogi bili zaglavljeni u centru kad je nastao haos", priča rođena Šibenčanka zaposlena u Evropskom sudu za ljudska prava.

Strah je ono što je cilj terorista, zato je po svaku cenu bitno ostati smiren, napominje Viljac.

Grad nije pust, kafići rade...

Novinarka Večernjeg lista Jolanda Rak Šajn nalazi se u Strazburu. Kaže da grad nije pust, da rade kafići i da na ulicama ima ljudi.

"Mnogo je policije i vojske sa dugim cevima na ulicama, zona oko mesta napada je ograđena", kaže. Na ulicama je angažovano stotine policajaca.

"Pokušavamo svi da živimo normalno i ne dozvolimo da nas strah parališu. To je upravo ono što žele da postignu ovakvim napadima – izazvati strah, paniku, naneti bol, paralisati život nacije.

Francuska trenutno prolazi kroz jako teško razdoblje, ali sam pozitivna i verujem da će dobro preovladati", poručila je.

Kurir.rs/Šibenski portal

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track