BIZARAN DETALJ SPASAO ZADARSKOG MONSTRUMA: Nasilnik je na slobodi zbog japanki?! Evo zašto mu se nije sudilo za pokušaj ubistva
Foto: Facebook/Printscreen

SUDSTVO ZAKAZALO

BIZARAN DETALJ SPASAO ZADARSKOG MONSTRUMA: Nasilnik je na slobodi zbog japanki?! Evo zašto mu se nije sudilo za pokušaj ubistva

Hrvatska -

Zadranin Darko Kovačević Daruvarac koji je brutalno premlatio 18-godišnji tinejdžerku danas je pušten na slobodu, zbog čega su se mnogi, sa pravom, pitali zašto je to tako.

Krvnički napad na devojku trebalo je od samog početka da bude okarakterisan kao pokušaj ubistva, a ne kao nanošenje teških povreda.

Da je na početku optužen za pokušaj ubistva, Daruvarac bi dobio kaznu od najmanje pet godina zatvora, a time bi se i rok boravka u istražnom zatvoru produžio na 12 meseci.

Kako prenose lokalni mediji, sud je ceo slučaj kvalifikovao kao nanošenje teških telesnih povreda jer je Daruvarac kobne večeri bio bos, japanke je ostavio sa strane. Da je bio u teškoj obući bio bi optužen za pokušaj ubistva, prenosi Jutarnji list.

foto: Printscreen/Instagram

Za očite slabosti u pravosudnom lancu, poput direktnog obraćanja sudije Daruvarcu u pritvoru i činjenice da je upravo Daruvarčev advokat ujedno i advokat supruga sudije Mitre Meštrović, što je i usporilo suđenje, odgovorni su nadležni predsednici sudova koji su trebali to da zaustave u startu, smatraju stručnjaci.

Podsetimo, Kovačević je devojci slomio kosti lica, nosa, zube, a glavom joj je razbio i lavabo u kafiću gde se sve odigralo.

Da stvar bude gora, mnogi prisutni, uključujući i vlasnicu kafića, nisu uopšte reagovali, čak su štitili nasilnika

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Božana Sviličić) Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track