BURA U HRVATSKOJ ZBOG PROTERIVANJA MIGRANATA: Podignute krivične prijave protiv policajaca, a traži se i OSTAVKA MINISTRA (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

radili mimo zakona

BURA U HRVATSKOJ ZBOG PROTERIVANJA MIGRANATA: Podignute krivične prijave protiv policajaca, a traži se i OSTAVKA MINISTRA (VIDEO)

Hrvatska -

Centar za mirovne studije iz Hrvatske podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatih policajaca zbog sumnje da su se ponašali na nezakonit način na granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Pored toga, ta organizacija zahteva ostavku ministra Davora Božinovića, direktora policije Nikole Miline i načelnika uprave za granice jer ih smatraju odgovornim za postupanje policije.

Britanski Gardijan pisao je prošle nedelje da hrvatska policija sistematski vrši nasilje nad migrantima i izbeglicama koje ulaze u Hrvatsku iz BiH u pokušaju da se domognu zapadne Evrope.

Hrvatski direktor policije Nikola Milina u ponedeljak je negirao te tvrdnje i rekao da nisu ustanovljeni nikakvi slučajevi njihovog premlaćivanja.

Podsetimo, nedavno su objavljeni snimci nastali u šumi pored Lohova u Bosni i Hercegovini, u blizini graničnog prelaza Hrvatske i BiH. Snimci su pokazali da hrvatska policija sistematski proteruje izbeglice na spoljnoj granici EU sa BiH.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track