HRVATSKI MONSTRUM IMA DEBEO POLICIJSKI DOSIJE: Unakazio od batina tinejdžerku (18), a ranije prebio bivšu devojku, oteo i maltretirao mladića, mlatio decu, ali je JOŠ NA SLOBODI!
Foto: Facebook/Instagram

jezivo

HRVATSKI MONSTRUM IMA DEBEO POLICIJSKI DOSIJE: Unakazio od batina tinejdžerku (18), a ranije prebio bivšu devojku, oteo i maltretirao mladića, mlatio decu, ali je JOŠ NA SLOBODI!

Hrvatska -

Puštanje Darka Kovačevića Daruvarca iz pritvora, u kojem je bio šest meseci, još je uvek je glavna tema u Hrvatskoj. Kovačević, koji je letos brutalno pretukao 18-godišnju devojku, u petak je izašao na slobodu zato što se "nisu stekli uslovi za održavanje rasprave", a istekao je i maksimalan rok od šest meseci zadržavanja u pritvoru, što je izazvalo brojne komentare u javnosti.

Daruvarac je poznati zadarski kriminalac, protiv kojeg je policija od 2008. godine podnela niz prekršajnih i kaznenih prijava - njih četrdesetak.

Među tim krivičnim prijavama je i više nanošenja teških telesnih povreda, pucanje iz vatrenog oružja, nasilničko ponašanje, prisila prema policajcu, otmica, narušavanje nepovredivosti doma te niz tučnjava... Iako se radi o teškim kaznenim delima, Darko Kovačević ni za jedno od tih dela nije odgovarao, odnosno nema nijednu presudu.

Ovaj stari znanac policije, osim niza krivičnih i prekršajnih dela s elementima nasilja, ima i bogatu istoriju brojnih saobraćajnih nesreća. Uprkos svemu tome, Kovačević je slobodno šetao Zadrom, a onda i brutalno pretukao 18-godišnjakinju. Pre šest godina prebio je bivšu devojku

Daruvarac je početkom decembra 2012. u jednom kafiću nasrnuo na ženu sa kojom je tada bio u vezi. Baš kao i Lorenu, udarao je šakama po glavi, srušio na pod, udarao po čitavom telu i vukao je po podu kafića. Policija ga je brzo pronašla i privela u prekršajni sud, međutim pušten je istog dana na slobodu.

U novembru 2008. godine sa prijateljem je presreo dečka bivše devojke i fizički ga napao. Dvojac je muškarca pretukao i ugurao u automobil. Odvezli su ga na drugu lokaciju i tamo nastavili da maltretiraju. Tada je Daruvarac zaradio krivičnu prijavu zbog protivpravnog oduzimanja slobode, a napadnuti muškarac završio u Hitnoj. Iste godine je u noćnom klubu bez ikakvog povoda napao dvojicu maloletnika. Prebio ih je, posle čega su takođe završili u Hitnoj, a on je zaradio prijavu za nasilničko ponašanje. Pre četiri godine verbalno je nasrnuo na policajce, urlao na njih, odgurnuo ih i pobegao

Iako je Darko Kovačević Daruvarac trenutno na slobodi, njemu se suđenje nastavlja. Iduća rasprava određena je za 9. januara 2019. godine.

U Zadru je danas održan protest građana u znak podrške 18-godišnjoj žrtvi Daruvarca. Na protestu ispred zgrade suda okupilo se oko 1.000 ljudi, građani su nosili transparente "Po japankama se zlo poznaje", "Kakav je miris krvi na vašim rukama" i "I ja sam Lorena".

Okupljeni su tražili da tužilaštvo promeni kvalifikaciju krivičnog dela koje se stavlja na teret nasilniku u pokušaj ubistva jer bi u tom slučaju u istražnom zatvoru mogao da bude zadržam godinu dana, a ne šest meseci kao sada, kad ga terete za nanošenje teških povreda! Očajna majka pretučene devojke rekla je da je njeno dete zatvoreno u kući, a njen zlostavljač pije kafu na Kalelargi.

"Hvala vam, dragi ljudi, vi ste spasili moje dete, podigli ste je. Sada je prisiljavaju da odustane od svedočenja", rekla je Gurlica.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track